RTV Utrecht brengt nieuws-app voor de iPad uit

In navolging van onder andere RTV Noord en RTV Oost heeft ook RTV Utrecht een voor de iPad geoptimaliseerde nieuws-app gekregen. In de applicatie zie je ook uitzending gemist, luister je naar live radio en zie je live tv.

RTV Utrecht iPad iPhone appIn samenwerking met de organisatie voor regionale omroepen en ontwikkelaar Peperzaken, heeft RTV Utrecht haar iPhone-app voorzien van een update waarna de applicatie totaal is aangepast voor de iPad. Net als onder andere de applicaties van RTV Oost en RTV Noord, kan je in de app het laatste nieuws, live radio, uitzending gemist en nog veel meer opvragen. De toepassing bevat eveneens een livestream van de televisiezender. De app houdt zich qua interface vast aan het door Peperzaken ingezette ontwerp en dat betekent dat je, hoe dan ook, links in beeld een overzicht van de categorieën hebt staan en in het midden van het beeld een overzicht ziet van de laatste items binnen een categorie.


Als je een nieuwsitem selecteert, verschijnt die in een nieuw venster dat helemaal rechts in beeld inschuift. Alle artikelen kan je delen op Twitter, Facebook, Hyves en via e-mail.

RTV Utrecht luisteren naar Radio MBehalve Nieuws, heeft RTV Utrecht een aparte categorie voor sportnieuws en vind je er politienieuws in de aparte categorie Bureau Hengeveld. Daarnaast is er vooral ruimte voor multimedia, met de uitzending gemist-categorie, U Vandaag (het nieuws in 60 seconden video), Live TV en live radio. Bij de laatste heb je de keuze uit Radio M Utrecht en Bingo FM en beiden blijven ze doorspelen als je elders in de app iets leest. Je kan een nieuwstip insturen op basis van je locatie en tenslotte kan je met de auto’s in de linker bovenhoek van het menu de files bekijken, en rechts met de wolk het weerbericht voor vandaag en de komende dagen lezen.

Downloaden: RTV Utrecht (gratis, ook geschikt voor iPhone)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.