TwitchTV: livestreams bekijken in vernieuwde iPhone-app

Streaming games-dienst TwitchTV heeft haar iPhone- en iPad-app vernieuwd. Je kan nu ook offline profielen en kanalen zoeken, onder andere.

TwitchTV iPhone iPad 3.0Als een PlayStation 4-bezitter een speelsessie live uitzendt, gebruikt hij Twitch. En ook de prestigieuze BAFTA Game Awards eerder deze week werden uitgezonden via… Twitch. Je kan als gamer steeds moeilijker om het platform heen en dus is het aardig dat ontwikkelaar Justin.tv de iPhone- en iPad-app van TwitchTV heeft voorzien van een nieuwe interface. Ook alle functies zijn onder handen genomen: kanalen zoeken, chatten en profielpagina’s.

De nieuwe interface is afgestemd op iOS 7 en hoekiger dan voorheen. Een afgerond knopje kom je niet tegen in de app: alles is recht en strak. De pagina’s met games die je kan bekijken, is een soort wand van filmposters. En bij kanalen van populaire gebruikers zie je meteen grote previews van de games. De applicatie is daarnaast ongelooflijk snel. De afbeeldingen maar ook veel van de streams zijn razendsnel in beeld.

TwitchTV gamespagina kiezen TwitchTV chatroom iPhone iPad

Een grote verbetering aan TwitchTV is dat je nu ook kanalen kan vinden die op dat moment niet uitzenden. Dat komt de vindbaarheid van gamers, games en kanalen die op dat moment offline zijn, ronduit ten goede. Op de profielpagina vind je nu meer informatie over een uitzender. Ook bij het uitzenden zijn er verbeteringen doorgevoerd. Als kanaaleigenaar zijn er moderatie-methoden voorhanden en iedereen kan voortaan ook chatten met emoticons. Op de iPad kan je de stream in groot formaat naast het chatten bekijken en heb je de lijst met kijkers ook bij de hand.

Downloaden: TwitchTV (gratis, universeel, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 maart 2014, 21:01
Categorieën Amusement, Games
Onderwerp streaming

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.