RTL-programma’s terugkijken met RTL XL voor iPhone

RTL heeft een update voor de RTL XL-applicatie uitgebracht, een Uitzending Gemist-achtige app van de commerciële zenders. Deze bevat naast tal van verbeteringen ook ondersteuning voor de iPhone.

RTL XLVanochtend verscheen er een grote update voor de RTL XL-applicatie in de App Store. RTL XL is het platform van RTL om programma’s van de eigen zenders terug te kijken. Belangrijkste vernieuwing in de nieuwe app is dat RTL XL voortaan een universele applicatie is die geschikt is voor de iPad én de iPhone. Ook zou de vernieuwde applicatie meer programma’s en meer hele uitzendingen bieden. Eerder bracht RTL al een iPad-applicatie uit, die met deze update ook sterk is verbeterd.

RTL XL op de iPhone toont evenals de iPad-versie een carrousel met alle beschikbare programma’s waar je doorheen kunt bladeren. De applicatie is daarnaast ook in landschapsweergave te gebruiken. Wanneer je op een programma tikt, kun je eenvoudig wisselen tussen hele uitzendingen en fragmenten. De applicatie heeft ook een zoekfunctie. Je kunt bladeren door de lijst met beschikbare programma’s of de naam van het programma in het zoekveld invullen.

De applicatie maakt bij het afspelen van video’s gebruik van adaptieve streaming-technologie, die ervoor zorgt dat de kwaliteit van de video aan de verbindingssnelheid wordt aangepast. Ook is er ondersteuning voor AirPlay. Hiermee kan zowel beeld als audio naar bijvoorbeeld een Apple TV worden doorgezet.

Downloaden: RTL XL (gratis)

Met dank aan tipgever John

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 augustus 2011, 11:55
Categorieën Amusement, Nederlandse apps
Onderwerp televisie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.