Roman Ruins HD: indrukwekkende iPad-reisgids over Romeinse historische plekken

In Roman Ruins HD leer je over het Romeinse Rijk, als reisgids over historische tijden. De app bevat honderden foto's, waarbij je ook kunt rondkijken in de omgeving.

roman-ruins-hd-ipadEr zijn inmiddels tientallen (honderden?) reisgids-apps voor populaire steden zoals Rome. Maar Roman Ruins HD laat zien hoe de reisgids van de nabije toekomst eruit zou moeten zien. Je kunt virtueel rondwandelen in de resten van het oude Rome, onderuitgezakt met de iPad op schoot. Je ziet in de app allerlei plekken die belangrijk waren in het Romeinse Rijk. Niet alleen foto’s, maar ook 3D-beelden vanuit de lucht. Maar liefst 350 historische plekken worden onder de loep genomen. Veel bevinden zich in Rome zelf, andere daarbuiten. De app bevat meer dan 1.500 afbeeldingen, aangevuld met tekst over de historische betekenis van de ruïnes.

Google Street View is ook beschikbaar, zodat je kunt zien hoe de monumenten er vandaag de dag uitzien. Er zit enorm veel informatie in de app, zodat je thuis alvast je vakantie kunt voorbereiden. Op locatie kijk je rond, om een indruk te krijgen van de grootte en de omgeving. Daarmee vervalt de spontaniteit van het ontdekken als je op een onbekende plek komt, maar kruip je graag in de huid van reisleider, dan kun je met deze app op je reisgezelschap enorme indruk maken met je feitenkennis. De foto’s in de app zijn soms erg mooi, maar lijken soms ook afkomstig uit Creative Commons-bestanden.

djemilaDe mooiste afbeeldingen zijn die, waarbij je 360 graden kunt rondkijken door de iPad in de hand te houden en zelf rond te draaien. De bewegingssensoren van de iPad herkennen de beweging en laten de foto ronddraaien, alsof je zelf op de locatie bent en rondkijkt. Roman Ruins HD gaat verder dan alleen Rome. Er is een kaart met aanduiding van alle locaties, zodat je ontdekt dat bijvoorbeeld in Djemila (Algerije, zie foto) ook sporen van het Oude Rome te vinden zijn. Ook kun je opzoeken welke soortgelijke ruïnes elders te vinden zijn. Ben je vooral geïnteresseerd in badhuizen of amfitheaters, dan wijst deze app je de weg.

De ontwikkelaar is van plan om €8,99 voor deze app te vragen, maar heeft ter introductie de prijs op €4,49 gezet. Alleen te gebruiken op de iPad.

Downloaden: Roman Ruins HD (€4,49, iPad, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 november 2013, 11:54
Categorie Reizen
Onderwerpen geschiedenis, rome

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.