Frontback voor iPhone: foto-app heeft nu vermeldingen en hashtags

Fotocombineer- app Frontback voor iPhone laat je nu mentions, hashtags en locaties aan foto's toevoegen, en via die kenmerken bladeren.

frontbackFrontback, de foto-app waarmee twee tegelijk gemaakte foto’s worden gecombineerd en boven elkaar geplaatst, heeft een leuke update gehad. Zo kun je in de app nu mentions, hashtags en locaties aan je foto’s toevoegen, en ook op deze specifieke kenmerken bladeren naar foto’s van anderen. Voor wie nog niet bekend is met Frontback: in deze foto-app gebruik je zowel de camera aan de voorkant van je iPhone als die aan de achterkant. Zo maak je twee foto’s snel na elkaar: een van de fotograaf, en van van het onderwerp dat hij fotografeert. Die beelden worden gecombineerd tot een afbeelding en kunnen daarna worden gedeeld via Facebook, Twitter, Instagram, Tumblr, mail en iMessage.

Het bladeren met behulp van vermeldingen, hashtags en locaties gaat als volgt. In je Frontback-feed blader je normaal door naar beneden te vegen. Hier zie je afbeeldingen van vrienden, of foto’s die door het Frontback-team zijn geselecteerd. Onderin de afbeelding zie je de beschrijving die een ander aan een afbeelding heeft gegeven. Als hier een locatie bij staat, bijvoorbeeld “Santa Monica Pier”, kun je hierop tikken. Je ziet nu alle frontbacks die als locatie Santa Monica Pier hebben meegekregen. Hetzelfde geldt voor mentions en hashtags. Het is een grappige manier om door frontbacks te bladeren, maar een echte zoekfunctie zou handiger zijn. Dan typen we simpelweg een locatie in om foto’s die daar zijn gemaakt te bekijken, en hoeven we niet te wachten tot er een afbeelding met die locatie in onze feed langskomt.

frontback menufrontback voorbeeld

Ook nieuw in Frontback: je kunt bij het maken van een foto met een horizontale veegbeweging schakelen tussen de camera aan de voor- en achterkant. Zo beslis je zelf welke foto je eerst schiet en bovenin de combinatiefoto komt te staan. Met deze nieuwe functie kun je zelfs twee foto’s van dezelfde camera samenvoegen, al maak je dan eerder een “frontfront” of een “backback”, en gaat het idee van Frontback enigszins verloren. Tot slot slaat Frontback voortaan ook enkele foto’s die je nog niet hebt gecombineerd automatisch op. Als je nog maar één foto hebt gemaakt en de app afsluit, opent de app dus weer met die afbeelding in je scherm.

Het gaat overigens erg goed met Frontback. Vorige week kwam naar buiten dat de Belgische oprichter Frederic Della Faille met zijn app drie miljoen dollar bij Amerikaanse durfkapitalisten heeft opgehaald. Della Faille kwam op het idee voor Frontback toen hij op een wolkenkrabber in Manhattan een foto nam van het uitzicht, en daarna van zichzelf. De aantrekkingskracht van de app zit hem in het feit dat de fotograaf ook eens op de foto staat, en het idee dat je meer van de sfeer weet te vangen door twee kanten op te fotograferen. Enthousiaste gebruikers zijn onder meer Jack Dorsey, Ashton Kutcher en Elio Di Rupo. Volgens Emerce zou de De Belg een overnamebod van Twitter hebben afgeslagen.

Downloaden: Frontback (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 november 2013, 11:30
Categorie Fotografie en video
Onderwerp locatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.