Rollr: Blogdienst en Tumblr-kloon krijgt eigen app voor de iPhone

Rollr is een betrekkelijk nieuwe blogdienst op internet en nu ook op de iPhone en iPod touch. Met de mobiele app kan je foto's en tekstberichten uploaden naar je blog die je in één minuut aanmaakt.

Rollr blogdienst iPhone iPod touch uploadenDe behoorlijk nieuwe blogdienst Rollr heeft een applicatie voor de iPhone en iPod touch uitgebracht. De nog onbekende service lijkt op het succesvolle Tumblr, maar is nog simpeler in opzet. Je maakt een blog met een eigen gekozen layout binnen een minuut aan op de website. Vervolgens kan je er berichten met en zonder een foto op zetten. Dat kan nu ook vanaf een iPhone-applicatie. Die bestaat uit maar uit twee voorname knoppen: een fotobericht uploaden, of een tekstbericht uploaden.

Tumblr mag dan eenvoudig zijn in haar opzet, ze heeft de iPhone-applicatie nog niet helemaal voor elkaar. Die geeft regelmatig een foutmelding als je een (grote) foto of video wil uploaden. Rollr focust zich op het verwerken van grote foto’s en heeft de rest van de Tumblr-functies er gewoon afgesneden. Rollr blogdienst iPhone screenshot eigen siteJe kan geen aparte quotes, links of video’s publiceren, je kan je niet abonneren op andere blogs en geen berichten ‘rebloggen’; het beperkt zich tot een tekstbericht en een fotobericht. Op de website kun je nog wel links en stijlelementen toevoegen aan je teksten, maar die mogelijkheid ontbeert de iPhone-app.

Daar tegenover staat dat je een bericht op Draft kan zetten zodat je het op een later moment nog eens kan aanpassen op de iPhone of op de website. Zo kan je via een omweg alsnog links aan een bericht toevoegen voordat je het plaatst. Via de website kan je een bericht na plaatsing ook nog bewerken – opnieuw een mogelijkheid die de iPhone-app mist. De meest frivole functionaliteit die de app heeft, is dat je je eigen blog erin kan terugzien.

Een blog maken via Rollr is kinderlijk eenvoudig en ziet er ook zo uit. De vraag is of je daarvoor afstand wil doen van beproefde andere simpele media, zoals bijvoorbeeld Tumblr of Posterous. De iPhone-app van Rollr is karig maar werkt in ieder geval goed.

Downloaden: Rollr (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 januari 2012, 12:52
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen tumblr, weblog

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.