Kinderboek Kweenie van Joke van Leeuwen op 28 januari gratis

Kweenie is het nieuwe kinderboek van Joke van Leeuwen, dat als app is verschenen. De app is op 28 januari gratis te downloaden, dankzij de Nederlandse voorleesdagen.

kweenie ipadHet veelgeprezen kinderboek Kweenie van Joke van Leeuwen is op de iPad verschenen. Het boek zal één dag gratis te downloaden zijn: op 28 januari, de slotdag van de Nationale Voorleesdagen. Uitgeverij Querido bracht eerder al apps uit van prentenboeken, maar die waren gericht op heel jonge kinderen. Met KWEENIE hebben ze voor het eerst een kinderboek voor de wat oudere kinderen, vanaf 8 jaar. Het boek is getekend en geschreven door de bekende kinderboekenschrijfster Joke van Leeuwen. In 2010 kreeg ze de Gouden Ganzenveer vanwege haar grote betekenis voor het geschreven en gedrukte woord.


Voor dit nieuwe app-boek is dan ook een heuse trailer gemaakt, die je hieronder kunt zien. Kweenie is uit zijn verhaal gevallen en zomaar in een ander verhaal terechtgekomen. In het boek maak je een zoektocht vol verrassingen mee, waarbij Kweenie op zoek gaat naar zijn eigen verhaal. Alle 80 animaties in de app zijn gemaakt door Bob Takes, die jarenlang ervaring heeft met het maken van animaties voor de televisie, onder andere voor de VPRO. De app kreeg subsidie via het Nederlands Letterenfonds.

Al eerder werd bekendgemaakt dat je de boekenapp ‘Van mij en van jou’ gratis kunt downloaden tijdens de Nationale voorleesdagen. De organisatie meldde gisteren in een persbericht dat de eveneens verschenen Kinderboeken-app een “groot succes” is, zonder specifieke cijfers te noemen. De gratis app staat sinds de lancering in de top 10 in de categorie Boeken voor iPad.

Downloaden: Kweenie (tijdelijk €4,99 – na 14 februari €6,99 en gratis te downloaden op 28 januari)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
26 januari 2012 om 13:28
Categorieën
Boeken, Kinderen
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.