Rolando 2 vanaf 1 juli in de App Store, originele Rolando verdwijnt

Ngmoco gaat op 1 juli de game Rolando 2 uitbrengen. Bij de lancering verdwijnt de originele versie van Rolando uit de App Store.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

rolando 2Ngmoco gaat op 1 juli de game Rolando 2 uitbrengen. Om dit te vieren hebben ze de games WordFu en Dr. Awesome in de aanbieding gedaan: voor €0,79 kun je ze tijdelijk downloaden uit de App Store. Vandaag en morgen is dus het moment om de originele versie van Rolando te downloaden, want die verdwijnt vanaf 1 juli uit de App Store om plaats te maken voor Rolando 2. De ontwikkelaar blijft wel support bieden voor de originele Rolando, maar de verkoop stopt voorlopig.

Er is kans dat Rolando ooit nog terugkomt in de toekomst, maar wanneer en hoe is nog even de vraag. Ngmoco wil dan graag ondersteuning voor Plus+ inbouwen.

Plus+ is een sociaal gamessysteem dat vergelijkbaar is met Microsoft’s Xbox Live-abonnementen. Met ngmoco Plus+ kunnen gamers profielen aanmaken, vrienden volgen, records bekijken en je gameshistorie voor verschillende games bekijken. Het kost geen $50 per jaar, zoals Xbox Live, maar is volledig gratis.

De reden waarom ngmoco de eerste versie van Rolando weghaalt, is dat ze de spotlight volledig op Rolando 2 willen zetten. Er is al een trailer uitgebracht voor Rolando 2:

Rolando is alleen vandaag nog voor €4,99 verkrijgbaar in de App Store. Er is ook een Lite-versie.

Wat de gang van zaken rond Rolando weer eens duidelijk maakt, is dat het zin heeft om regelmatig een backup van je applicaties te maken. Je kunt er namelijk niet op vertrouwen, dat je een applicatie later weer opnieuw uit de App Store kunt downloaden. In de stijl van Apple zeggen we: ‘There’s a tip for that’: Backup maken van je iPhone-applicaties in iTunes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 oktober 2009, 23:45
Categorie Games
Onderwerpen ngmoco, rolando, woordspel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.