Rise&Shine voor iPhone wekt je met een zonnetje en relaxgeluiden

Het nieuwe Rise&Shine voor iPhone en iPad is een wekker en meditatie-app ineen. Hij wekt je met een zonnetje en speelt relaxgeluiden af.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

Rise en ShineDe nieuwe Rise&Shine wekker-app wil je zo ontspannen mogelijk maken. Hij bootst de zon na om je wakker te maken of in slaap te soezen en heeft relaxgeluiden om te ontspannen of te mediteren. Om de wekker in te stellen kies je een tijd, of je de trilfunctie wilt gebruiken en een geluid waarbij je graag wakker wordt, zoals Tropical Beach of Stream & Birds. Je eigen iTunes-muziek kiezen kan ook. De volgende ochtend wordt je (hopelijk) wakker omdat het licht steeds feller wordt en het geluid aanzwelt. Alsof je in een hangmat ligt te slapen, zo lijkt het idee.

Als je gaat slapen werkt de mooi vormgegeven app omgekeerd. Het afzwakkende licht bootst een ondergaande zon na en het wegstervende geluid probeert je in slaap te wiegen. Als je zon onder is schakelt de app over op de nachtstand. Mochten de geluiden in de app je bevallen: een extra functie van de app is de relax-stand, waarbij je een geluid kunt kiezen om gedurende de dag mee te ontspannen. In de gratis app krijg je zeven omgevingsgeluiden gratis, andere kosten €0,89 per stuk.

Rise en Shine beginschermRise en Shine geluiden

Met de balk onderin kies je de duur van het licht en de muziek. Je moet de app wel op de voorgrond draaien om hem te laten werken, maar je kunt je iPhone wel in vliegtuigmodus zetten om verder niet gestoord te worden. Rise&Shine heeft een aantal veegbewegingen die je gemakkelijk onder de knie krijgt. Deze zijn te vinden bij de “i” van informatie. Zo moet je naar rechts vegen om het alarm uit te zetten en tweemaal tikken om het lichtgevende scherm te verlaten. Daarnaast kun je ook de helderheid, de kleur en de snelheid van de kleurvervagingen van jouw opkomende of ondergaande zon aanpassen. Snoozen kan overigens ook, je moet daarvoor schudden met je iPhone. Rise&Shine heeft ook een applicatie voor de iPad, Rise&Shine HD.

Downloaden: Rise&Shine (gratis, iPhone, iOS 5.0+)
Downloaden: Rise&Shine HD (gratis, iPad, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 november 2013, 14:35
Categorie Amusement
Onderwerpen relax, wekker

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.