PlayStation All-Stars Island brengt Uncharted naar iPhone en iPad

PlayStation-games spelen op de iPhone en iPad kan en Sony zorgt er zelf voor in samenwerking met Coca Cola Zero. Het spel barst van reclame.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

PlayStation All-Stars Island iPad iPhoneTotaal onaangekondigd heeft Sony een PlayStation-game uitgebracht op de iPhone en iPad. PlayStation All-Stars Island is gemaakt in samenwerkingsverband met Coca Cola Zero. Het drankje komt dan ook op allerlei manieren terug in de app. All-Stars is een verzameling minispellen met bekende personages uit de Sony-stal. In het eerste hoofdstuk van het spel ren je à la Temple Run door de jungle heen met Drake uit de Uncharted-games.

In het introfilmpje is te zien dat meer bekende personages hun opwachting maken in het spel. De hoofdpersoon uit de open wereld-game Infamous, het ‘sack’ poppetje uit Little Big Planet en de robot uit Ratchet & Clank tonen nu al hun gezichten. Dat gebeurt tijdens een vlucht naar het All-Stars Island, waar Drake met een Coca Cola Zero-parachute naartoe zweeft. Je hoort in het spel meermaals de bekende Coca Cola-deun in de muziek van het spel.

Uncharted Drake's Pursuit iOS

Op den duur moet All-Stars Island een verzameling spellen worden. Het eerste hoofdstuk is echter volledig opgehangen aan de avonturengames Uncharted die al vanaf het begin op de PlayStation 3 aan de Indiana Jones-films doet denken. Op de iPhone en iPad blijft de serie onder de noemer Uncharted: Drake’s Pursuit dichtbij zijn roots. Het is in feite het achtervolgingsgedeelte van de allereerste Uncharted, maar dan opgezet volgens de Temple Run-opbouw. Je moet zo ver mogelijk rennen, kantelt het apparaat om munten te pakken en veegt omhoog en omlaag om te springen en te bukken. De eerste keer dat je botst is abrupt einde highscorepoging.

PlayStation All-Stars Island meer games iOSOndertussen zijn er minigames te spelen die een vrij lang introfilmpje krijgen dat een beetje stoort tussendoor. Die introfilmpjes laten de rollen van de andere personages zien. Zo is er een spel waarin je met Drake van het ene na het andere torenhoge springkussen springt om zoveel mogelijk munten te pakken. Als je verkeerd landt, is het spelletje voorbij en ga je weer terug naar het rengedeelte. Je ontgrendelt de minispelletjes door, natuurlijk, Coca Cola Zero-bubbels te pakken onderweg. De vergelijking met Temple Run wordt doorbroken door hanggedeelten waarbij je van richel naar richel springt.

Sony is niet de eerste fabrikant van spelcomputers met een app op iOS. Microsoft bracht eerder al de games Tentacles: Enter the Dolphin, Kinectimals en Ms. Splosion Man uit. Nintendo betrad de App Store niet met een game, maar wel met een Pokémon-app.

Downloaden: PlayStation All-Stars Island (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 augustus 2013, 12:32
Categorie Games
Onderwerpen playstation, sony

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.