Review: Yetisports, pinguïns meppen en vissen afpakken

Wie kent het niet: het spelletje met de Yeti en de pinguïns uit de jaren 90? Volgens mij heeft iedereen wel één of meer varianten gespeeld. De minigames zijn nog steeds populair: dagelijks worden ze nog 100.000 keer gespeeld. Ben je één van de weinigen die het niet kent? Dan is er nu de mogelijkheid […]
Mike van Hoenselaar - · Laatst bijgewerkt:

yetisports
Wie kent het niet: het spelletje met de Yeti en de pinguïns uit de jaren 90? Volgens mij heeft iedereen wel één of meer varianten gespeeld. De minigames zijn nog steeds populair: dagelijks worden ze nog 100.000 keer gespeeld. Ben je één van de weinigen die het niet kent? Dan is er nu de mogelijkheid om via je iPhone de wereld van Yetisports te betreden.

De ontwikkelaars van de games wilden de beleving voor een nog groter publiek toegankelijk maken en daarom heeft ROOT9 Medialab het allereerste concept ‘Pingu Throw’ voor de iPhone beschikbaar gemaakt.

Yetisports is een gameconcept waarin jij als Yeti centraal staat. In ‘Pingu Throw’ moet je pinguïns zo ver mogelijk slaan. Pingu staat bovenop een berg. Door op het scherm te tappen springt Pingu en door nogmaals te tappen sla je de knuppel. Je kunt je iPhone kantelen om de romp te besturen, om zo opwaartse bewegingen te maken.

Er zijn 2 spelvormen: ‘Play Level’ en ‘Play Classic’. ‘Play Level’ heeft 27 levels met steeds een andere variant om vissen van meeuwen af te pakken. In Classic is het gewoon pinguïn meppen: geen vissen, geen vogels, gewoon de verste afstand halen.

Hieronder een gameplay-review om snel een beeld te krijgen wat het spel inhoudt:

Conclusie Yetisports

Niets echt vernieuwend, maar zeker een toevoeging in het hele gebeuren rond Yetisports. Ik heb het vroeger echt superveel gespeeld. Nu maar hopen dat de rest van de minigames ook voor de iPhone beschikbaar gemaakt worden. Je bent dankzij de 27 levels toch wel geruime tijd bezig om deze te halen. Gelukkig maar, want alleen Classic zou het niet waard zijn om te kopen.

Info: Yetisports 1

  • Ontwikkelaar: ROOT9 Medialab
  • Applicatie: Yetisports 1
  • Te koop via: App Store
  • Prijs: €2,39 (Inmiddels in de aanbieding voor € 0,79!)
  • Geteste versie: 1.11
  • Bestandsgrootte: 3,1MB
  • Cijfer: 8
Net na de review is de prijs aangepast naar € 0,79 (bedankt PhresiF)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 2:21
Categorie Games
Onderwerpen game, pinguin, sport

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.