iOS game-update: Curiosity krijgt update, gratis versie Horn en Luna Bears

Er is een demoversie van de avonturengame Horn uitgekomen voor iPhone en iPad, zodat iedereen de Zelda-achtige op iOS gratis kan proberen.

GU DI Luna Bears iPhone iOSEr is een gratis versie uitgebracht van het indrukwekkende avonturenspel Horn, dat je gezien het aantal recensies in de Nederlandse en Belgische App Store ten onrechte nog niet gespeeld hebt. De demo herinnert er nog eens aan dat er eigenlijk zomaar een soort 3D-The Legend of Zelda voor de iPhone en iPad beschikbaar is. Daarnaast heeft Peter Molyneux’ Curiosity een update gekregen en is Luna Bears zoeter dan de roze laag van een roze koek.

Curiosity krijgt update

GU DI Curiosity samen blokken hakkenCuriosity – je weet wel, dat experiment van Peter Moleyneux dat je heus gratis hebt gedownload om even te kijken wat het was. Het was kubussen hakken. Oneindig, om je per dag of in ieder geval per periode door een laag heen te werken en daar verder te kunnen hakken. Het experiment loopt net zolang door tot dat iemand de laatste kubus hakt en alleen die persoon krijgt te zien wat er in die kubus zit. Ondertussen krijg je munten voor het hakken en met die munten kan je uitrusting kopen om nog meer te hakken. En kan je er echt geld insteken als het munten sparen je te langzaam gaat. Ja, zo ziet een experiment volgens de gamedesigner eruit. Het is niet anders. Tot nu toe was Curiosity echter belabberd slecht in het onthouden van je muntencollectie in het spel, en daar moet met de update toch wel verandering in komen. De update brengt nog wel iets geinigs: vanaf nu zie je dat anderen ook in het blok aan het hakken zijn en krijg je meer nog het gevoel dat je met een online project bezig bent. Ook is er nieuwe verfkwast waarmee je je creativiteit op de blokken kan loslaten die je later weer hakt. Juist. Statistieken en… dassen maken deze update compleet, samen met het verwijderen van de Facebook-login knop. Zijn jullie nog nieuwsgierig aan het hakken?
Downloaden: Curiosity (gratis, universele app, iOS 4.3+)

Horn krijgt gratis probeerversie

GU DI Horn Free iPhone iPadHet deftige iPhone-avonturenspel Horn zet zichzelf nog even goed in de spotlights op de iPhone en iPad zo voor het einde van het jaar. Zaterdag schreven we al een apart bericht over de Quest Modus die een enorme dosis herspeelbaarheid aan de game toevoegt en nu is er plotseling een gratis demo van het spel verschenen waarin je kan kennismaken met de gehoornde held, de eigenaardige wereld van robot-achtige tegenstanders en de gevechten waarin je om de zogenoemde Titans heen rolt. Er is moeilijk een spel dat dichter bij het 3D-The Legend of Zelda-gevoel komt op de iPhone dan Horn. Dat is jargon voor: oppakken en proberen dit spel. Het is het visitekaartje van de gamesuitgever Zynga die door fanatieke gamers aan de kant werd gezet vanwege het uitmelken van Farmville en het imiteren van Tiny Towers. ‘Dit doen we ook’, zegt Zynga met Horn, en dat gebaar kan nu nog veel meer mensen blij maken.
Downloaden: Horn Free (gratis, universele app, iOS 5.0+)
Downloaden: Horn (€5,99, universele app, iOS 5.0+)

Luna Bears is mierzoet. En leuk.

GU DI Luna Bears bruin levelHoe zoet mag een spelletje zijn? In Luna Bears speel je een ster op voetjes die in deels pastelkleurige werelden om droomplaneten heen achter zijn teddybeer aangaat. Daarin mag je geen zwarte boo’s aanraken en verzamel je ondertussen sterren en munten voor een zo hoog mogelijke score. Het aardige is dat de levels om planeten heen draaien en dat ze zo niet recht maar krom lopen. Dat geeft het spelletje meer dynamiek en bovendien meer overzicht in de ronde vormen die zich boven het platform bevinden. Zo zijn er namelijk allerlei wolken en ronde, zwevende platforms waar de boo’s en de sterren zich omheen bevinden. Er is jellypudding waar tegen je stuitert en er zijn power-ups waarmee je kleeft aan platforms zodat je ook een andere route kan nemen. Je hebt daarnaast te maken met een bovenkant in de vorm van een stippellijn waarboven je niet kan uitstijgen. Het zijn simpele elementen die samen voor een bijzondere combinatie zorgen. Aan het eind van elk van de zestig levels glijd je via een buis in je bed met de teddybeer onder je arm. We zeiden al dat Luna Bears zoet was toch? Het is ook een heel aardig platformspelletje met een bijzondere flow.
Downloaden: Luna Bears (€0,89, universele app, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 december 2012, 18:31
Categorie Games
Onderwerp iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.