Review: Scoops (App Store)

Review van Scoops, een game waarbij je ijsbolletjes moet vangen zodat de stapel ijs zo hoog mogelijk wordt. Scoops is een behendigheidsspelletje dat z'n prijs van €0,79 zeker waard is.
Christiaan Widdershoven - · Laatst bijgewerkt:

ScoopsOntwikkelaar Ian Marsh is nog niet erg bekend onder het grote publiek. Dat hij veel potentie heeft bewijst hij echter met het €0,79 kostende spelletje Scoops. Op het eerste gezicht lijkt Scoops op de zoveelste variant van ‘vang een balletje in een bakje’, maar wie het spel een keer gespeeld heeft, weet dat het veel meer is dan dat.

Menu en instellingen van Scoops

Het menu is clean en simpel: je hebt de keuze uit Play, Scores en Help. De instructies zijn erg basic, maar zijn duidelijk genoeg om uit te leggen hoe het spel gespeeld moet worden. Er zijn geen instellingen. Dit is niet echt een gemis, omdat het spel geen geluid bevat en de gameplay goed is zoals hij nu is. Voor mensen met een wat afwijkende accelerometer kan het ontbreken van instellingen misschien wel een probleem vormen, omdat deze ook niet te calibreren is.

Het spel

In Scoops is het de bedoeling een zo groot mogelijk ijsje te maken. Je begint met een hoorn met één bolletje. Het ijs komt zomaar uit de lucht vallen; je moet als speler proberen zoveel mogelijk ijs te verzamelen. Dit doe je door het ijshoorntje met ijs van links naar rechts te bewegen met de accelerometer. Een positief punt aan het spel is dat je niet ‘af’ gaat als je bolletjes ijs mist. Buiten het ijs valt er ook groente in de lucht en dat is natuurlijk niet zo lekker op je ijs. Als je drie keer een stuk groente op je ijs weet te krijgen is het spel wel gedaan.

      

Je begint op het gras tussen de bomen met je ijshoorntje. Hoe meer bolletjes je vangt, hoe hoger je komt. Eerst door de wolken, dan de ruimte in, om tenslotte de maan te passeren. Hoger dan de maan kun je momenteel nog niet, maar je kunt dan wel door blijven spelen. De omgeving verandert echter niet meer.

Je scoort punten door de ijsbolletjes te vangen. Hoe meer je er achter elkaar weet te vangen, hoe meer punten je per bolletje krijgt. Het spel werkt namelijk volgens het multiplier-systeem. Elk bolletje levert vijftig punten op, maal de multiplier. Elke bol die je vangt telt 1 op bij de multiplier en als je een paar bollen van dezelfde kleur achter elkaar weet te vangen verhoogt de multiplier zelfs met meer dan 1. Mis je een bolletje ijs, dan gaat er 1 van je multiplier af. Als je een stuk groente vangt wordt je multiplier weer teruggezet op 1 en krijg je dus bij het volgende bolletje weer 50 punten.

      

Conclusie

Scoops is een simpel maar erg verslavend spel. Het is zijn prijs van €0,79 zeker waard. Voor dat geld krijg je een spel dat misschien geen technisch hoogstandje is, maar er wel erg gelikt uitziet. Bovendien geeft de gameplay genoeg uitdaging om het spel te blijven spelen, misschien niet uren achter elkaar, maar het is een spel dat je snel erbij zult pakken als je even de tijd moet doden. Geen moeilijke leercurve, geen lastige menu’s, geen lange verhalen, gewoon een laagdrempelig, vermakelijk spel, dat er bovendien erg leuk uitziet.

Info: Scoops

  • Ontwikkelaar: Ian Marsh
  • Applicatie: Scoops
  • Te koop via: App Store
  • Prijs: €0,79 / $0,99
  • Geteste versie: 1.2
  • Bestandsgrootte: 0,5MB
  • Cijfer: 8
Meer screenshots zijn te vinden op de Flickr-page van Christiaan Widdershoven, die ook de review heeft geschreven.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 2:25
Categorie Games
Onderwerpen game, scoops

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.