iCulture speelt: rebussen oplossen in Think, Highway Hei$t en 300

Highway Hei$t voor iPhone en iPad is een highscore game waarin je een geldtruck ramt en Think en 300 zijn geslaagde gratis iOS-games.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

ICS Highway Heist iPad iPhone geldwagenZullen we net zo’n goede gameweek tegemoet gaan als de vorige? De laatste week van het bestaan van Flappy Bird en de week waarin 99 Bricks, Final Fantasy VI en Threes uitkwamen? We zullen het zien. We beginnen de week in ieder geval met drie gratis te spelen, aanstekelijke games. In 300: Seize Your Glory vecht je gratis als een Spartaan, in Think los je rebussen op en in Highway Hei$t beuk je geldwagens van de snelweg.

Think: even die hersens aanzetten

ICS Think iPhone iPad gameNet als je denkt dat Think maar een suf en veel te simpel spelletje is waarin je de Engelstalige woorden bij icoontjes moet zoeken, wordt het interessant. Think ontpopt zich al snel tot rebusspel waarbij je naar filmtitels, muziekartiesten of gemoedstoestanden raadt. Een hartje is geen ‘heart’, maar betekent ‘love’. Dat is zo lastig niet. Maar dat wordt het wel, als je meerdere afbeeldingen achter elkaar krijgt met pijltjes erop die het juiste deel benadrukken. Je mag een hint voor een opgave oproepen, maar die is niet altijd heel sterk. Zo zit ik zelf nog steeds vast bij de afbeelding hiernaast – en dat is echt niet heel ver in het spel. Als je echt vast zit, kan je hints bijkopen (drie stuks voor 1,79 euro!) of kan je Facebookvrienden raadplegen, waarbij je Think natuurlijk onder de aandacht van anderen brengt in je nieuwsfeed. Omdat de meeste opdrachten naar simpele Engelse opgaven wijzen, heb je slechts basiskennis van de taal nodig om een flink eind te kunnen komen. Denk ik. *Help!*

Downloaden: Think (gratis met in-app aankopen, universeel, iOS 6.0+)

300: Seize Your Glory is gratis en goed

ICS 300 Seize Your Glory iPhone iPadEen gratis te downloaden 3D-actiegame van filmmaker Warner Bros zonder in-app aankopen? Wat is er aan de hand? Welnu: 300: Seize Your Glory is geen volledige game die je uren kan spelen. Het is een game die louter ter promotie van de nieuwe 300-film die binnenkort in de bioscoop verschijnt. Op 6 maart om precies te zijn. Tegen die tijd ben je de iOS-game Seize Your Glory vermoedelijk wel vergeten. Het spel is vooral kort. Maar wel krachtig. In verschillende levels vecht je met zwaard en schild tegen vijandige troep die de soldatenvloot overspoelen. De gevechten vinden plaats op boten die schommelen op onrustig water bij onrustig weer en voelen lekker actievol aan, ook al zijn ze vrij simpel van opzet. Met je schild weer je aanvallen af, met het zwaard valt je actief en en een lange druk op het zwaard roept een speciale dood-actie op. De kracht die die aanval kost, bouw je weer op door vijanden op de ‘normale’ manier om te leggen. Lekker gratis hakwerk voor tussendoor dat smaakt naar meer.

Downloaden: 300: Seize Your Glory (gratis zonder in-app aankopen, universeel, iOS 5.0+)

Highway Hei$t: achtervolgingsgame

ICS Highway Heist racen iOSEen highscoregame op de highway. In Highway Hei$t zet je de achtervolging in op een geldtruck en ontlok je zoveel mogelijk en zolang mogelijk geld van de trucs. Dat doe je door flinke beuken uit te delen in je bolide, maar voordat het zover is moet je eerst maar eens op gelijke hoogte met de truck zien te komen. En dat valt niet mee. Daarvoor verzamel je namelijk boosts die de truck zelf laat vallen. En die gele en groene kubussen zijn behoorlijk verraderlijk, laat je niks wijsmaken! Je grist ze op milliseconden nauwkeurig weg voor een botsing met de eerste de beste tegenligger en dat keer op keer op keer. Highway Hei$t is niet te makkelijk en dat betekent dat je het spelletje vaak genoeg opnieuw zal opstarten. Dat het simpel en misschien wel een beetje lelijk in de afwerking is, doet daar niks aan af.

Downloaden: Highway Hei$t (gratis met in-app aankopen, universeel, iOS 4.3+)

iCulture speelt en beschrijft elke werkdag de leukste nieuwe games en updates voor iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 februari 2014, 21:36
Categorie Games
Onderwerp iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.