LockItUp-icon

Review: LockItUp vergrendelt je Mac of PC, waar je ook bent

Apps om je Mac of PC met je iPhone op slot te gooien kenden we al, maar LockItUp weet zich van de rest te onderscheiden dankzij een simpel design en de mogelijkheid om vanaf iedere locatie deze actie uit te voeren.

LockItUp-icon

Het zou je maar gebeuren: terwijl je in de pauze een luchtje schept bedenk je ineens dat je Macbook met al je privégegevens en documenten zomaar op een tafeltje openstaat op kantoor. Tot overmaat van ramp ben je vergeten om hem te vergrendelen, dus ren je halsoverkop terug om die gênante vakantiefoto te verbergen. Herkenbaar? Met LockItUp op je iPhone en Apple Watch vergrendel je een computer met een druk op de knop.

Er zijn inmiddels al weer heel wat apps waarmee je een Mac of PC op afstand kunt vergrendelen, denk bijvoorbeeld aan Knock die in tegenstelling tot LockItUp ook je computer kan ontgrendelen. LockItUp onderscheidt zich van de concurrentie door alle communicatie tussen de app en je computer via de cloud te regelen.

Lockitup-ios Lockitup-apparaten

Vergrendelen, ongeacht de afstand

Het grote voordeel hiervan is dat je niet op hetzelfde WiFi-netwerk of binnen Bluetooth-bereik hoeft te zijn om LockItUp te gebruiken. Zelfs als je aan de andere kant van de wereld zit, kun je een Mac of PC op slot gooien, mocht die situatie zich ooit voordoen. Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding.

Het koppelen van je Mac/PC aan de LockItUp-app op je iPhone gaat heel gemakkelijk. Nadat je LockItUp op beide apparaten geïnstalleerd hebt, gebruik je de camera van je iPhone om een QR-code in te scannen op het scherm van je computer. Hierna zijn de twee apparaten gelinkt en kun je hem met een druk op de knop op slot doen. Je Mac/PC ontgrendelen gaat vervolgens precies zoals je dat doet als je hem uit slaapstand haalt en kan dus niet vanuit LockItUp.

Lees ook: Deze sleutelhanger vergrendelt je Mac als je wegloopt

LockitupOok op de Apple Watch doet Lockitup precies wat je van de app verwacht. De Watch-app is in feite een grote virtuele knop, waarmee je de gekoppelde computer direct op slot gooit. Mocht je dit regelmatig doen, dan kun je deze knop ook als Snelle Blik instellen. In de iOS-app voeg je gemakkelijk meerdere apparaten toe.

Tijdens het testen van LockItUp liepen we wel tegen een vervelende bug aan, die ervoor zorgde dat onze Mac wel op slot ging, maar daarna alleen nog maar een zwart scherm gaf totdat we hem opnieuw hadden opgestart. Volgens de makers van Lockitup zou het hier gaan om een bekende bug in OS X, al vinden wij het wel opvallend dat we deze voor het eerst tegenkomen nu we deze app gebruiken.

Conclusie LockItUp review

LockItUp doet precies wat de naam zegt: je Mac of PC op afstand op slot gooien. Omdat de afstand tussen je iPhone en Mac niet uitmaakt, is het een handig alternatief voor soortgelijke apps die wel een afstandslimiet hebben. Het enige nadeel is echter ook meteen een flinke: constant het risico lopen om met een zwart scherm begroet te worden na het ontgrendelen van je Mac. Denk dus goed na of je dit wilt riskeren voordat je LockItUp aanschaft, of houdt in de gaten of er in de toekomst een oplossing voor dit ongemak gevonden wordt.

Pluspunten

  • Vergrendel je Mac/PC, ongeacht de afstand via de cloud
  • Simpele, duidelijke app op iPhone en Apple Watch
  • Koppelen van apparaten gaat snel en gemakkelijk

Minpunten

  • Bug zorgt voor zwart scherm na ontgrendelen

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 juli 2015, 17:26
Categorieën Desktop, Productiviteit
Onderwerp mac
Devices Mac, MacBook
Software macOS
5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.