Resume Designer: fraaie sollicitatie-CV’s maken op iPad en iPhone

Resume Designer is een app waarmee je CV's kunt maken. De nieuwste update maakt Resume Designer geschikt voor de iPad.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

resume-designerIn moeilijke economische tijden is het slim je CV op orde te hebben. Een linkje naar je LinkedIn-pagina volstaat nog niet bij de wat traditioneler ingestelde bedrijven: die willen gewoon een CV zien. De iOS-app Resume Designer kreeg afgelopen week een update, zodat je nu ook op de iPad een mooi CV kunt maken. Zelfs op vakantie maak je met deze app een prima uitziend document, dat je in PDF-formaat naar toekomstige werkgevers kunt sturen. Je maakt met Resume Designer een CV, bewerkt de tekst een paar keer en verstuurt daarna het CV per e-mail. Templates zorgen ervoor dat je alleen nog maar gegevens hoeft in te voeren; de app zorgt voor een nette opmaak.


Je kunt de onderdelen naar wens uitkiezen, bijvoorbeeld met suggesties voor tussenkopjes. Regelafstand, lettertype, fontgrootte en andere opmaak pas je aan zonder dat je een computer nodig hebt. Je kunt zelfs een foto uploaden.

Maar waarom zou je op de iPad een CV maken? Dat kan toch net zo goed eenmalig op de computer? Ja en nee. Ben je iemand die eenmaal per tien jaar een nieuwe baan zoekt, dan is de aankoop van deze app wat overdreven. Mensen die freelance-opdrachten doen, vaak voor tijdelijke klussen worden ingehuurd of zelfstandig adviseur zijn, hebben veel meer aan deze app. Je kunt bij wijze van spreken voor elke klus of opdrachtgever even snel je CV aanpassen en meteen doorsturen. Met AirPrint maak je een papieren afdruk, je converteert het document naar PDF of je verstuurt het meteen vanuit de app via e-mail. Snel nog even wat aanpassingen doen op de iPhone kan ook, want via iCloud zijn alle wijzigingen meteen op alle iOS-apparaten doorgevoerd. De app helpt je ook bij het maken van een begeleidende brief.

Downloaden: Resume Designer (€1,79, universeel, iOS 5.0+)
Ook verkrijgbaar: Resume Designer (€3,59, universeel, iOS 5.0+)

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.