Klikaklu: maak zelf speurtochten voor kinderen met iPhone-app

Klikaklu is een leuke app om kinderen te laten buitenspelen, geschikt voor kinderfeestjes en situaties dat de kids zich mateloos vervelen. Je kunt als ouder zelf een speurtocht of schatzoekpartijtje organiseren in de buurt, in het bos, op de camping of in een museum. Je maakt daarbij foto’s van objecten die de kinderen vervolgens met […]
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

klikaklu icoonKlikaklu is een leuke app om kinderen te laten buitenspelen, geschikt voor kinderfeestjes en situaties dat de kids zich mateloos vervelen. Je kunt als ouder zelf een speurtocht of schatzoekpartijtje organiseren in de buurt, in het bos, op de camping of in een museum. Je maakt daarbij foto’s van objecten die de kinderen vervolgens met de camera en de GPS-functie van de iPhone moeten proberen terug te vinden. De app gebruikt beeldherkenning om automatisch te controleren of ze het gezochte object hebben gevonden, dus valsspelen is er niet bij. Maar je kunt Klikaklu ook voor een uitje met volwassenen gebruiken.

klikakluDenk daarbij aan een kroegentocht in een vreemde stad, waarbij je uiteindelijk allemaal bij hetzelfde café uitkomt. Of als teambuilding-opdracht als je met collega’s het bos in gaat. De Klikaklu-speurtochten zijn privé, zodat je met de hele familie iets kunt organiseren, zonder dat anderen er last van hebben. Maar je kunt ze ook openbaar maken, om bezoekers in een park of ander natuurgebied bezig te houden en ze te helpen de ‘geheime’ plekken te ontdekken aan de hand van aanwijzingen. Je kunt het ook gebruiken bij schoolklassen of om favoriete plekken met je beste vrienden te delen. Klikaklu lijkt op geocaching maar is toch anders: dit zijn speurtochten en schatzoekfeestjes die plaatsvinden op kleine schaal. Het is een manier om de kinderen bezig te houden als ze na twee weken op dezelfde camping alles wel hebben gezien. De app zelf is gratis, maar om de Premium-functies te gebruiken en bijvoorbeeld posters te kunnen afdrukken moet je €4,49 neertellen. Voorwaarde is wel dat alle deelnemende kinderen een iPhone, iPod touch of iPad hebben. Maar… dat is tegenwoordig niet vreemd meer. Bovendien is de app alleen in het Engels en Frans te gebruiken, maar dat hoeft voor kinderen ook geen probleem te zijn.

Downloaden: Klikaklu (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 juli 2013, 17:16
Categorie Kinderen
Onderwerp speurtocht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.