Remember the Milk 3.0: uitgebreider taken beheren in nieuwe interface

De to-do app Remember the Milk is onder handen genomen op de iPhone en iPad. In versie 3.0 is gekozen voor een totaal andere interface, kan je meer acties uitvoeren als je taken tegelijk selecteert en heb je meer opties.

Remember the Milk nieuwe layout iPhoneWat in 2008 begon als een takenlijst op de iPhone en iPod touch die het vooral moest hebben van zijn naadloze integratie met de desktop, is uitgegroeid tot een veelzijdige en handige todo-app. Remember the Milk versie 3.0 introduceert talloze nieuwe opties die je kan uitvoeren als je meerdere taken tegelijk selecteert. Na je selectie kan je taken uitstellen, hun deadline veranderen, hun tags aanpassen, ze naar een andere lijst sturen of hun prioriteit wijzigen. De grootste verandering is echter de nieuwe interface.

Zoals de trend luidt (nu Android-toestellen steeds vaker uitgerust worden met grotere schermen) wordt op de iPhone gezocht naar trucjes waardoor het scherm optisch vergroot kan worden. Bij Remember the Milk 3.0 betekent het dat je geen navigatiebalk meer ziet onderin het scherm. Net als bij zoveel andere apps, is de navigatie verplaatst naar een laag die als het ware ‘onder’ het hoofdscherm ligt. Zo zie je hem als je de huidige pagina in Remember the Milk naar rechts schuift. Helemaal links vind je de onderste laag met de onderdelen van de app (agenda, takenoverzicht, deadlines, tags, zoeken en synchroniseren), daarboven zweeft een menu met de inhoud van die onderdelen. In het geval van het takenoverzicht, zie je er bijvoorbeeld de verschillende categorieën taken aangeduid. Druk er op een en de bovenste laag de app schuift weer in.

Remember the Milk nieuwe versie screenshotHet takenscherm zelf is ook onder handen genomen. Daar tref je nu notities en snelkoppen om een taak uit te stellen, af te vinken of te verwijderen – al zijn de acties eigenlijk veel handiger om uit te voeren in het overzicht van meerdere taken. Tenslotte kan je ook een item in een takenlijst lang ingedrukt houden om hem af te vinken. Als je de vink-knop ziet, kan je ook nog naar boven vegen en krijg je de mogelijkheid om een taak uit te stellen. Een takenoverzicht voor aankomende week, maakt het pakket vernieuwingen af.

Remember the Milk is gratis te downloaden en te gebruiken, maar als je pushberichten wilt voor deadlines, draadloos wilt synchroniseren met andere apparaten en het aantal taken op je homescreen wilt zien in het app-pictogram, betaal je 2,39 euro per maand of 19,99 euro per jaar.

Downloaden: Remember the Milk (gratis, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 mei 2012, 17:30
Categorie Productiviteit
Onderwerpen remember the milk, takenlijst, todo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.