Euro-2012: nieuwe Nederlandse iPhone-app voor EK Voetbal (update)

Euro-2012 is een iPhone-applicatie die je algemene informatie over de wedstrijden van het EK Voetbal 2012 geeft. Het houdt livestanden bij, laat het wedstrijdprogramma zien en biedt een lijst van topscorers en kaarten.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Euro 2012 iPhone iPod touchDe eerste Nederlandse volkswijken worden alweer in het oranje gehesen. Er is geen ontkomen meer aan: over een kleine maand begint het Europees kampioenschap voetbal. Diverse Nederlandse iPhone-applicaties spelen al even in op het aankomende sporttoernooi. De nieuwste daarvan is Euro-2012 van de 17-jarige ontwikkelaar Nathan Sakoetoe. Die biedt een overzicht van het speelprogramma, de groepsverdeling, de standen en de spelers per team. Update: downloadlink van de applicatie verwijderd.

Het tabblad Meer neemt je bij de hand naar een overzicht van de topscorers, kaarten, scheidsrechters en algemene informatie over de applicatie. De inhoud van de applicatie mag geen verrassing heten en overtreft in die zin niet de grote verscheidenheid aan EK-apps die er al is. Dat was ook niet de voornaamste drijfveer bij de ontwikkeling van de app, laat Sakoetoe weten aan iPhoneclub:

In de App Store staan al diverse EK 2012-apps, maar de apps die momenteel aan de top staan, zijn niet mooi, werken niet lekker of zijn slecht gerecenseerd in de App Store. Daarom besloot ik een applicatie te maken die wel lekker werkt en er ook nog eens goed uitziet.

Euro-2012 ziet er in ieder geval overzichtelijk uit. Onderin het scherm vind je vier knoppen die je leiden naar Wedstrijden, Teams, Standen en Meer. Toch is de navigatie een beetje raar. Als je op een van de tabbladen drukt, zie je linksboven in beeld een pijltje staan waarmee je teruggaat. Die stuurt je uiteindelijk altijd terug naar het tabblad Wedstrijden, maar omdat het actieve tabblad waar je bent niet opgelicht staat, vereist de navigatie even gewenning.

Inhoudelijk laat Euro-2012 te wensen over. Zo bevat elk land een lijst van voetballers, maar houdt het daar ook meteen bij op. Zo zie je bijvoorbeeld niet hoeveel doelpunten een spits in zijn laatste seizoen bij zijn club scoorde. De applicatie belooft wedstrijdontwikkelingen zoals doelpunten, kaarten, wissels en blessures live bij te houden tijdens de wedstrijden, maar die dienst is nog niet verbonden aan pushberichten. Die functie wordt toegevoegd in een update die Sakoetoe maandagavond zegt in te dienen. Er komen dan ook uitgebreide statistieken als balbezit bij en je kan gegevens delen via Facebook en Twitter.

De jonge ontwikkelaar wedt op meer paarden. Eerder bracht hij ook al EK-2012 en EK-2012-Pro voor de iPhone uit. De laatste heeft nu al pushberichten en ook informatie over stadia. Die app is even duur. Volgens Sakoetoe is de nieuwste app echter een stuk beter geprogammeerd. De momenteel populairste Nederlandse EK-app is EK-2012- van ITnext. Die beklimt een zevende plek in de top van meest gedownloadde gratis applicaties.

Update:
Ontwikkelaar Coconut Click wijst iPhoneclub erop dat het ontwerp van Euro-2012 wel érg sterk doet denken aan haar Euro 2012 App. We hebben daarom de downloadlink van Euro-2012 verwijderd. Je kan hier de originele Euro 2012 App downloaden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 mei 2012, 20:58
Categorieën Nederlandse apps, Sport
Onderwerpen ek 2012, euro-2012, voetbal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.