TaoMix: maak je eigen relaxgeluiden op iPhone

TaoMix voor iPhone en iPad laat je relaxen met geluiden die je zelf samenstelt. Je kiest uit kampvuren, vogels, water, onweer en meer.

TaoMix iPhone headerApps met ontspannen geluiden zijn de iPhone en iPad niet vreemd, maar de meeste applicaties zijn niets meer dan een soundboard waarop je verschillende sfeergeluiden kan aantikken om ze te horen. Daarom is het zo leuk dat TaoMix het anders aanpakt. In deze applicatie kies je zelf verschillende geluiden die je wilt horen, zet je ze bij elkaar en bepaal je door de positie op het scherm hoe dichtbij en goed je ze hoort.


Het is niet simpel een kwestie van geluiden aantikken. De geluiden die je kiest, zet je zelf neer op een zwart scherm waar alleen een wit rondje op staat. Dat witte rondje visualiseert je gehoor en de geluiden plaats je er omheen. Hoe dichter bij je gehoord, hoe hoger het volume. Zo kan je allerlei geluiden bij elkaar zetten om een sfeerbeeld te creëren. Vuurtjes, vogels, wind, water, onweer, mensen en insecten zijn allemaal maar een plusknop weg.

TaoMix soundboard relax samenstellen TaoMix instellingen

Het verplaatsen van de geluiden ten opzichte van elkaar is geinig, maar er zijn meer aanpassingen. Met een korte tik op een muzieknoot verander je de kleur en verwijder je een geluid, met een lange druk kan je een geluid prominenter maken. Dat is weer anders dan een effect dichtbij plaatsen. Golven klinken echt een stuk aanweziger als je ze groter maakt.

In het hoofdmenu van TaoMix voeg je nieuwe geluiden toe, verwijder je de huidige samenstelling en activeer je een sleeptimer, met een geinige gebogen slider. Je kan er ook samenstellingen opslaan en inladen. Standaard ben je beperkt tot drie geluiden gecombineerd. Tegen een eenmalige betaling van 1,79 euro in de app kan je presets maken van tien geluiden bij elkaar, heb je toegang tot meer geluiden en verzeker je jezelf op geluiden die in de toekomst worden toegevoegd.

Downloaden: TaoMix (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.