Panzer Pets: Nederlands iPhone-spel op Kickstarter

De Nederlandse ontwikkelaar Gamundo probeert via Kickstarter geld in te zamelen voor het iPhone-spel Panzer Pets. Hierin bouw je een robot en speel je met anderen.

Panzer PetsDe Nederlandse spelontwikkelaar Gamundo heeft zich op Kickstarter gericht om geld in te zamelen voor een nieuwe game voor de iPhone, iPad, Android en pc. Panzer Pets moet een MMORPG worden, waarin spelers op verschillende spelplatformen robots in elkaar kunnen zetten om mee samen te spelen. Gamundo hoopt in totaal 85.000 dollar via Kickstarter te vergaren.

Panzet Pets belooft een “echte” sociale game te worden. Spelers kunnen andere mensen ontmoeten, voorwerpen ruilen, gildes vormen en samen een basis bouwen. Omdat je onderdelen voor je robots bij elkaar spaart, lijkt de game een mengelmoes van een MMORPG en een ruilkaartspel te worden.

Gamundo is één van de vele bedrijfjes die gebruikmaakt van Kickstarter om geld in te zamelen. De crowdsourcesite was eerder al verantwoordelijk voor een hoop iPhone-projecten, zoals het horloge Pebble, de afdrukdienst Snapstagram en de app-ontwikkelsoftware RadicalFlow. Steeds meer Nederlandse ontwikkelaar richten zich ook op Kickstarter, waarvan Gamundo één van de eersten is die een iPhone-spelletje maakt.

Panzer Pets robots

Panzer Pets zal gratis te spelen zijn. Door geld aan het project op Kickstarter te doneren krijg je speciale voorwerpen cadeau. Zo verzekert een donatie van 10 dollar je een exclusieve robot en VIP-status in het spel en krijg je voor 40 dollar een in-game huisdier en een fysieke actiefiguur in de post. Het geld wordt pas van je rekening gehaald wanneer het beoogde bedrag is binnengehaald. Of dat gaat lukken is nog niet duidelijk: Gamundo heeft nog 27 dagen om 85.000 dollar in te zamelen, waarvan ze al 1.536 dollar binnenhebben.

Via Control.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 mei 2012, 10:33
Categorie Games
Onderwerp kickstarter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.