Reeder voor iPhone ondersteunt nu ook Feedly en Feed Wrangler

De nieuwsapp Reeder voor iPhone ondersteunt nu ook Feedly en is nu volledig voorbereid op het verdwijnen van Google Reader.

Een update voor iPhone-nieuwslezer Reeder maakt het mogelijk om voortaan Feedly en Feed Wrangler als nieuwsbron te gebruiken. De app is daardoor niet meer afhankelijk van het inmiddels doodverklaarde Google Reader. Door in te loggen met Feedly krijg je al je nieuwsbronnen binnen de app te zien. Een artikel gemarkeerd als gelezen binnen Reeder zal dit ook zijn op de site van Feedly en binnen andere apps waar je Feedly aan hebt gekoppeld. De betaalde rss-dienst Feed Wrangler wordt met de update ook door Reeder ondersteund, maar ondersteuning voor de zogenaamde Smart Streams – een feature van Feed Wrangler – is er nog niet.


Reeder is een populaire nieuwslezer voor iOS die in het verleden afhankelijk was van je Google Reader-account. Nadat bekend werd dat Google Reader niet langer zal blijven bestaan werd de app door de ontwikkelaar al van Google losgekoppeld, waardoor het mogelijk werd om RSS-feeds lokaal op te slaan of om via Feedbin je artikelen te synchroniseren. Feedbin is echter een betaalde dienst. Feedly kan gewoon gratis worden gebruikt en lijkt nu de populairste dienst onder Google Reader-gebruikers die nu moeten overstappen.

Na de update ondersteunt Reeder de nieuwsdiensten Feedly (nieuw), Feed Wrangler (nieuw), Feedbin en Fever. Sla je feeds lokaal op, dan synchroniseren ze niet tussen andere devices. Readability kan aan de app worden gekoppeld om artikelen volledig in te laden.

De update is in eerste instantie voor de iPhone verschenen. Volgens de ontwikkelaar zal er later ook een iPad-update bij Apple worden ingediend. Deze was nog niet klaar om ingeleverd te worden op het moment dat de iPhone-update was afgerond.

Downloaden: Reeder (gratis, iPhone, iOS 5.1+)

Lees ook ons overzicht De beste RSS apps voor iPhone en iPad

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 juli 2013, 9:42
Categorie Nieuws
Onderwerpen feedly, feeds, reeder, rss
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.