Reeder voor iPhone na app-update niet meer afhankelijk van Google Reader

Reeder voor iPhone heeft een update gekregen. De app gebruik nu Feedbin en lokale rss-feeds en is daardoor niet meer afhankelijk van Google Reader, dat binnenkort stopt.

reeder-appOntwikkelaar Silvio Rizzi heeft vandaag een update van de app Reeder uitgebracht, waardoor de app niet langer afhankelijk is van Google Reader. Je kunt nu ook synchroniseren met Feedbin of gebruik maken van lokale rss-ondersteuning. Het is de eerste grote update sinds versie 3.0, die in juni 2012 verscheen. Feedbin is vergelijkbaar met Google Reader, dat in juli gaat stoppen, maar het gaat hier wel om een betaalde dienst waarvoor je twee dollar per maand betaalt. Via de instellingen van Reeder vul je je Feedbin-accountgegevens in, waarna je je feeds kunt synchroniseren, ook tussen meerdere iOS-apparaten. Je kunt ongelezen items bekijken en interessante items voorzien van een sterretje. Heb je geen Feedbin-account, dan kun je ook kiezen voor lokaal gebruik van de rss-feeds.

Dit houdt in dat er geen synchronisatie plaatsvindt met een online dienst, waardoor er ook geen mogelijkheid is om tussen meerdere apparaten te synchroniseren. Reeder zorgt ervoor dat je de app kunt blijven gebruiken, ook als rss-aanbieders besluiten om de stekker uit hun dienst te trekken, zoals Google nu doet. Van de andere kant: er zijn al talloze apps die dit aanbieden en waarbij je ook nog handmatig je rss-abonnementen moet invoeren. In Reeder hoeft dat niet: je kunt ze van Google Reader importeren en daarna lokaal gebruiken. Daarnaast kun je ze ook handmatig toevoegen aan de hand van de URL. Nog wat andere verbeteringen: een pull-to-refresh-functie en diverse bugfixes. De ontwikkelaar gaat nu bezig met Reeder 2.0 voor iPad en Mac, waarbij hopelijk ook sync-diensten worden toegevoegd die geen maandabonnement vereisen. Zelf maak ik bijna de hele dag gebruik van deze app om voor iPhoneclub op de hoogte te blijven van al het nieuws, maar ik kan me voorstellen dat mensen die maar af en toe nieuws lezen geen zin hebben om elk jaar een flink bedrag neer te leggen.

Downloaden: Reeder (€2,69, iPhone, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 april 2013, 18:24
Categorie Nieuws
Onderwerpen google reader, reeder

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.