Reckless Racing op de iPad verschenen, nieuwe racegame van EA

Reckless Racing is een nieuwe racegame van Pixelbit Game en EA, waarbij je top-down over acht tracks moet racen. Er is ook een Delivery Mode, waarbij je pakketjes moet afleveren.

reckless-racing-autoReckless Racing is een nieuwe dirt-racegame van EA waar maanden naar is uitgekeken. Typisch voor deze game: de top-down weergave en de realistische omgevingen met acht tracks die tot in detail zijn uitgewerkt. Regels zijn er nauwelijks. Het gaat erom dat je eerder dan je tegenstanders bij de finishlijn bent en onderweg lekker gaat driften om te voorkomen dat je in een ravijn valt. Voordat je kunt beginnen moet je een spelkarakter en één van de zes beschikbare auto kiezen. Er zijn 3 gamesvarianten: Dirt Rally, Hot Lap en Deliver Mode.

reckless-racing-ipadIn Dirt Rally gaat het erom de de rondjes zo snel mogelijk te rijden zodat je eerder aankomt dan de 5 anderen. Je kunt tegen de computer spelen of multiplayer tegen drie anderen via 3G of Wi-Fi.

In Hot Lap moet je één rondje sneller rijden dan je vorige beste tijd. De tegenstander ben je in dit geval zelf, waarbij je als een geest over het circuit scheurt. Ook deze variant is als multiplayer-game te spelen, waarbij je andere spelers als geest ziet meerijden.

reckless-racing-ipadDelivery Mode houdt in dat je pakketjes moet verzamelen en deze naar bepaalde punten op de kaart moet brengen. Daarbij is belangrijk dat je de meest slimme route kiest. Reckless Racing zou aanvankelijk Deliverace gaan heten, wat een aanwijzing is dat deze spelvariant eigenlijk de belangrijkste zou zijn. Je krijgt 3, 5 of 8 minuten de tijd om zoveel mogelijk pakketjes te bezorgen. Je krijgt tijdens het rijden aanwijzingen wat de snelste route is en de waarde van de pakketjes wordt gaandeweg hoger.

Spelers hebben de keuze uit drie moeilijkheidsniveau’s: brons, zilver en goud. Als beginner kun je de interactieve tutorial aan het begin van de game doen, zodat je alvast wat gevoel krijgt voor de vijf bedieningsmethodes die je naar eigen wens kunt aanpassen.

Reckless Racing is later in de App Store gekomen dan aanvankelijk was gepland. De game had begin 2010 beschikbaar moeten zijn, maar ontwikkelaar Pixelbite had meer tijd nodig. Uiteindelijk besloot EA om de game namens Pixelbit uit te brengen. EA heeft al meerdere iPad-games in het assortiment, zoals Need For Speed Shift.

Downloaden:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 oktober 2010, 20:10
Categorie Games
Onderwerpen game, ipad, muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.