Readability vanaf vandaag gratis, krijgt binnenkort nieuwe iOS-app

De leesdienst Readability heeft een nieuwe app bij Apple ingediend voor de iPhone, iPad en iPod Touch. Ook is Readability vanaf vandaag gratis te gebruiken.

Readability iOSOnline leesplatform Readability laat gebruikers websitecontent lezen zonder afleidende layout of reclamebanners. De dienst zou begin dit jaar een iPhone-app krijgen, maar dat plan werd gedwarsboomd door Apple’s nieuwe algemene voorwaarden. Omdat Readability een maandelijks bedrag vroeg buiten Apple’s in-app aankopensysteem om, mocht de app niet in de App Store verkocht worden. De leesdienst is vanaf vandaag echter gratis. Ze hebben alvast gepoogd een nieuwe iPhone-app bij Apple in te dienen.

Readability gebruikte de maandelijkse kosten onder andere om de aanbieders van de webcontent te betalen. Zij zouden door Readability mogelijk omzet mislopen, omdat lezers niet meer naar de website gingen om artikelen te lezen. Readability zou 70 procent van alle winst doorsluizen naar deze websites. Vanaf vandaag is de dienst gratis te gebruiken en kun je betalen voor premium-functies. Zo krijgen gratis gebruikers alleen toegang tot hun 30 laatste opgeslagen artikelen. Hoe websites nu betaald worden voor hun content is niet duidelijk.

Tijdens de afgelopen maanden heeft Readability samengewerkt met app-ontwerper Teehan+Lax om een speciale iPhone- en iPad-app voor Readability in elkaar te zetten. De app zou al ingediend zijn in de App Store, waardoor het wachten is op goedkeuring van Apple. Omdat de dienst nu gratis wordt aangeboden, is de kans groot dat de app dit keer wel door Apple’s goedkeuringsproces komt. Omdat Readability nu gratis beschikbaar zal zijn, wordt hij een geduchte concurrent voor betaalde apps Read it Later Pro en Instapaper. In iOS 5 introduceerde Apple ook de leeslijst, die lezers op soortgelijke wijze artikelen laat bekijken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 november 2011, 17:51
Categorieën Nieuws, Productiviteit
Onderwerpen gratis, readability

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.