Readability geüpdatet: snellere synctijd en veelgelezen verhalen

De iPhone-app Readability, waarin je internetartikelen kan bewaren om offline te lezen, is geüpdatet en voorzien van een sectie met populaire artikelen en integratie van YouTube-video's in de tekst.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Readability iPhone iPod touch iPadIn navolging van Instapaper is nu ook de leesdienst Readability voorzien van een sociaal element. Beide apps hebben nu gemeen dat je nu ook veelgelezen verhalen kan inzien in de app, naast de verhalen die je er zelf hebt bewaard om later terug te lezen. Daarnaast is de synchronisatiesnelheid van Readability drastisch verbeterd, waarmee de hele app sneller is geworden. Je verhalen staan sneller klaar en de app hoeft niet langer apart de media ervan binnen te halen.

Het gedeelte van verhalen van anderen bestaat uit twee onderdelen: Top Reads is een opsomming van de beste, populairste artikelen in Readability. Er lijkt daarmee een selectie te zijn gemaakt voor langdurig interessante achtergrondartikelen en niet zozeer over actualiteit, maar de categorie onderscheidt zich nog wel duidelijk van het andere onderdeel: de Longform Picks. Dat behelst tijdloze artikelen afkomstig van Longform en bevat leesverhalen en opmerkelijke Wikipedia-pagina’s. Opmerkelijk is dat de beide onderdelen niet meteen worden geladen in de leesweergave van Readability, maar eerst op de site van de bron zelf worden weergegeven. Met knoppen onderin het scherm kan je wel meteen aangeven een site nu in leesweergave om te zetten, of te bewaren voor later. Dan wordt het artikel alsnog offline, in de leesweergave voor je opgesteld.

iOS 6 versus apps Readability iPhoneEen andere vernieuwing is de tijdsindicatie van hoelang het duurt om een artikel te lezen, vermeld maar bijna verstopt rechts van de artikelkop. Zo kan je in het overzicht al zien waar je wel of geen tijd voor hebt. Nieuw is ook dat je twee keer kan drukken op de leesweergave om ‘intelligent een pagina om te slaan’. Het beeld scrollt dan eigenhandig een stuk door de tekst en de onderste zin komt tot ongeveer tweederde van de hoogte van het scherm.

Het moet vanaf de update ook mogelijk zijn om video’s van YouTube en Vimeo die embedded zijn in een artikel, terug te zien in de leesweergave van Readability. Zo kan je de filmpjes meteen in het verhaal drukken om af te spelen. In onze test werkte die functie echter nog niet.

Downloaden: Readability (gratis)

De titels van iCulture (iPhoneclub.nl en iPadclub.nl) zijn tijdelijk op ons eigen verzoek niet beschikbaar (geweest) via Readability. Wij hebben vandaag een verzoek gestuurd om onze websites weer via de dienst beschikbaar te maken en verwachten dat dit verzoek uiterlijk morgen verwerkt is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 mei 2013, 16:53
Categorie Nieuws
Onderwerpen instapaper, offline lezen, readability

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.