Readability werkt sneller en laat populaire verhalen zien

De iPad-app Readability is vernieuwd en laat je nu behalve je eigen verhalen, ook de populairste verhalen onder andere gebruikers doorlezen. Die kan je net als je eigen selectie, met een druk op de knop later offline lezen.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Readability iPhone iPod touch iPadDe leesdienst Readability is vernieuwd voor de iPad en laat voortaan niet alleen meer artikelen zien die je zelf hebt klaargezet om offline door te lezen. Er zijn twee nieuwe secties aan de applicatie toegevoegd waarin je kan spitten door populaire verhalen onder de gebruikers van de app en tijdloze verhalen afkomstig van de iPad-app Longform. Eveneens is de snelheid van de applicatie flink opgeschroefd in de nieuwste versie.

Waar het offline klaarzetten – het synchroniseren – van artikelen eerst nog wel eens een behoorlijke tijd duurde, daar ben je daar nu razendsnel mee klaar. Voorheen duurde het vooral lang om de media in artikelen te laden, maar dat gaat nu merkbaar sneller. In de nieuwste versie worden voor het eerst ook video’s afkomstig van YouTube en Vimeo in de teksten getoond, maar in tegenstelling tot de teksten en foto’s zelf, heb je nog wel een internetverbinding nodig om die te bekijken.

Readability iPad opties op het schermDe verhalen die andere gebruikers lezen, vind je terug als je bovenin het scherm op Reading List drukt. Daar vind je Top Reads en Longform Picks. De laatste categorie bevat tijdloze verhalen, van complete fictie tot interessante Wikipedia-pagina’s. Top Reads omvat een selectie van actuele artikelen, waarbij de nadruk lijkt te liggen op achtergrondverhalen die voor iedereen (met een Engelse taalknobbel) interessant zijn – en dus niet alleen vluchtig nieuws dat alleen Amerikanen interesseert. De artikelen worden aanvankelijk geladen in hun weblayout. Middels de knoppen Read Later en Read Now kan je het artikel alsnog in de leesweergave weergeven, waarbij de eerste functie het artikel ook offline voor je klaarzet.

Er zijn twee andere verbeteringen die deze update van Readability afmaken: je kan voortaan aan een tijdsindicatie achter een kop, in het overzicht zien hoelang het ongeveer duurt om een artikel te lezen. Ook kan je nu ‘automatisch’ de tekst omhoog scrollen om verder te lezen, door twee keer snel achter elkaar te tikken op het beeld.

Ondanks de vernieuwingen en de implementatie van Longform (als losse app 3,99 euro), is Readability nog steeds geheel gratis te gebruiken.

Downloaden: Readability (gratis, ook geschikt voor iPhone)

De titels van iCulture (iPhoneclub.nl en iPadclub.nl) zijn tijdelijk op ons eigen verzoek niet beschikbaar (geweest) via Readability. Wij hebben vandaag een verzoek gestuurd om onze websites weer via de dienst beschikbaar te maken en verwachten dat dit verzoek uiterlijk morgen verwerkt is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 mei 2013, 14:39
Categorie Nieuws
Onderwerpen offline lezen, readability, verhalen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.