Rail Rush: Temple Run-variant met een mijnkarretje

De nieuwe Temple Run-variant Rail Rush voor de iPhone gooit hoge ogen door hetzelfde concept nog eens uit te voeren met een mijnkarretje. De grote twist is dat je constant van spoor moet wisselen en naar buiten leunt.

Rail Rush iPhone Temple Run met mijnkarretjeDe stroom aan varianten op het populaire renspelletje Temple Run is nog niet opgedroogd op de iPhone. Momenteel werkt een nieuwe versie van het ‘spring en duik zover als je kan’ concept zich hoog in lijst met best verkochte iPhone-apps. De twist is dat Rail Rush je in een mijnkarretje zet. Daarbij kantel je de iPhone om naar een kant te hangen en goudklompen te pakken, wat risico met zich meebrengt omdat je om de haverklap van spoort wisselt en objecten ontwijkt.

Rail Rush groen screenshotDe besturing lijkt erg op die van Temple Run. Met een veeg omhoog spring je over obstakels, met een veeg omlaag duik je eronder door. Een veeg opzij doet je van richting veranderen. Het verschil is dus dat kantelen er niet voor zorgt dat je ergens anders loopt, maar dat je naar een kant je mijnkarretje uithangt. Op een chaotisch stukje – die kunnen zomaar komen: het levelontwerp wordt volledig geïmproviseerd – kan het maar zo zijn dat je binnen tien seconden drie keer springt en drie keer een kant op kan leunen om goudklompen te pakken. Die hectiek zorgt ervoor dat het spel weer net even anders aanvoelt dan Temple Run en de vele variaties die erop gemaakt zijn.

Natuurlijk heb je, ondanks de aanschafprijs van 79 cent, ook een Store boordevol in-app aankomen voorhanden in de game. Rail Rush houdt zich op dat vlak absoluut niet in. Wij verzamelden in de eerste drie pogingen 300 goudklompen. Voor 1500 stuks koop je een éénmalig te gebruiken power-up voor op je karretje dat één keer een obstakel voor je uit de weg duwt zodat je er niet overheen hoeft te springen. En daar begint het arsenaal pas. Leuker zijn de verschillende personages die je kan kopen voor 30.000, 50.000 en nog eens 50.000 klompen in het spel. Die hebben ook allen een eigen talent. Een brandweerman kan objecten boven zich automatisch slopen, een Lara Croft-achtige dame schiet linker objecten naast haar neer en de typische wereldreiziger Charles Longshot kan rechter objecten schieten.

Rail Rush ziet er leuk uit, met steeds andere kleurenpaletten van mijnen waar je doorheen rijdt. De ene keer ziet het eruit als een spookhuis met paddenstoelen, de andere keer stikt het van de watervallen om je heen. Het spel heeft een lagere snelheid van Temple Run, maar dat vergeet je al snel met alle chaos op de rails en de noodzaak om steeds over te springen. Het ironische aan het succes van het spel is dat de Temple Run-variant Pitfall, allang sessies heeft waarin je in een mijnkarretje rijdt. Die game kreeg vorige maand nog een Game van de Week nominatie van ons.

Downloaden: Rail Rush (€0,79, universele app)

Meer Temple Run-achtige games? In ons artikel over Agent Dash sommen we de belangrijkste titels op.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 september 2012, 21:10
Categorie Games
Onderwerpen pitfall, temple run

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.