Rabobank introduceert betaalapplicatie CashMS in de App Store

De Rabobank heeft met een vertraging van bijna een halfjaar de applicatie CashMS in de App Store gezet. Met deze applicatie kun je betalingen uitvoeren.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Rabo SMS BetalenNa bijna een halfjaar wachten is het de Rabobank eindelijk gelukt om de applicatie CashMS in de App Store te publiceren. CashMS geeft de mogelijkheid om via Rabo SMS Betalen geld over te maken naar vrienden, ook als je geen klant van de Rabobank bent. Het invullen van een 06-nummer en het gewenste bedrag is voldoende om een betaling uit te voeren. Je moet wel eerst een mobiele portemonnee openen op cashms.nl. Dat de goedkeuring zo lang op zich heeft laten wachten, heeft te maken met het goedkeuringsproces bij Apple, vertelde productmanager e-Commerce Gertjan Rösken van de Rabobank.


“Apple neemt gewoon de tijd voor financiële applicaties. De afdeling die de applicaties goedkeurd heeft geen bevoegdheid om financiële applicaties goed te keuren. Dit soort applicaties moeten langs het senior management van Apple, voordat een applicatie live mag.” Daardoor heeft het zo’n halfjaar geduurd, een periode waarin Apple niets van zich liet horen waardoor de Rabobank eigenlijk de moed al had opgegeven dat CashMS ooit nog zou worden goedgekeurd. Gertjan denkt dat het lange goedkeuringstraject te maken heeft met het feit, dat het om een Nederlandse applicatie gaat. “Een Amerikaanse applicatie met dezelfde functionaliteit werd veel sneller goedgekeurd. Wij hebben verschillende keren een testkit moeten opsturen en ook Nederlandse simkaarten, zodat Apple de applicatie goed kon testen.”

Onze preview van CashMS dateert alweer van december 2008, maar de functionaliteit is hetzelfde gebleven. Met de applicatie kun je geld overmaken, door papiergeld en munten naar een telefoon te slepen. Na het intikken van een bevestigingswoord van 5 letters (dat kan van alles zijn, bijvoorbeeld ‘bezem’, ‘appel’ of ‘fiets’) wordt de betaling doorgevoerd. Je kunt met de applicatie ook pinautomaten van de Rabobank opzoeken. De applicatie is gratis verkrijgbaar in de App Store.

cashms betalen

Nieuwe applicatie: My Order

De Rabobank is inmiddels alweer betrokken bij een nieuw project: het maken van een iPhone-applicatie voor MyOrder. Zo’n 30 horecagelegenheden maken al gebruik van de webapplicatie (i.myorder.nl). Met deze dienst kun je op een terras bestellingen doorgeven en de bestelling meteen afrekenen. Het werkt als volgt: je zit bij een tafeltje, bekijkt de menukaart via de iPhone-applicatie. Vervolgens geef je je tafelnummer en de gewenste drankjes door, waarbij je via de applicatie meteen kunt afrekenen. Als je hebt betaald wordt de bestelling meteen aan je tafeltje afgeleverd. De applicatie wordt onder andere gebruikt bij café’s in Noordwijk en bij de Amstelhaven in Amsterdam. Deze iPhone-applicatie is bij Apple ingediend, maar omdat ook hier een betaalcomponent inzit, kan het opnieuw lang duren voordat de applicatie wordt goedgekeurd.

Downloaden: CashMS (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.