Scholier wint 9292-programmeerwedstrijd met iPhone-webapplicatie

De programmeerwedstrijd van 9292 heeft drie prijswinnaars en een eervolle vermelding opgeleverd. De aangedragen ideeën zullen verder worden gebruikt.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

De winnende 9292OV-applicatie‘Bouw de ultieme OV Navigator’ was de opdracht die 9292 organiseerde. De programmeerwedstrijd leverde drie winnaars op. Zij kregen uit handen van Tineke Huizinga, staatssecretaris van Verkeer, hun prijs uitgereikt. De winnaar (€1.500) is de 16-jarige scholier Herman Banken uit Woerden. Zijn webapplicatie voor de iPhone viel op door de eenvoud van bediening en fraaie vormgeving. De tweede prijs (€750) ging naar student Robin Speijer, die een native iPhone-applicatie indiende. Zijn inzending hebben we eerder al op iPhoneclub aan jullie voorgesteld. De derde prijs was voor Sernin van de Krol (€500), die een Windows Mobile-applicatie maakte.

Daarnaast was er nog een eervolle vermelding voor het team Jorn Cruijsen en Elan van der Mijn. Zij hielden zich niet aan de opdracht, maar maakten wel iets nuttigs: een soort backoffice voor reisinformatie.

9292 was de programmeerwedstrijd gestart om de moderne reiziger aan een betere OV-planner te helpen. Het idee is nu, om de wedstrijd te prolongeren en in schoolverband te organiseren, zodat het voor informaticastudenten zelfs mogelijk wordt om op het onderwerp af te studeren. Elk jaar zal 9292 een thema kiezen, waarbij multimodaliteit, realtime gegevens en de overstap van auto naar OV en fiets centraal zullen staan.

De staatssecretaris was natuurlijk blij met de plannen voor goede reisinformatie en gaf een reactie die uit de mond van de persvoorlichter afkomstig leek:

In Nederland werken we hard aan de introductie van een actuele, multimodale reisplanner die het hele land bestrijkt. Zo’n planner levert een grote bijdrage aan de mobiliteit van Nederlanders. Iedereen wil zich graag vlot en veilig van deur tot deur bewegen, met een betrouwbare en voorspelbare reistijd. Daarvoor moet je weten wat de beste keuze is voordat je gaat reizen. De auto? Openbaar vervoer? Of een handige combinatie van die twee? Reisinformatie, afgestemd op jouw situatie en locatie, is dan van het grootste belang.

Om de reisinformatie in Nederland naar een hoger plan te brengen, komen minister Eurlings en staatssecretaris Huizinga van Verkeer en Waterstaat binnenkort met een Aanpak multimodale reisinformatie.

De uitslag van de wedstrijd zou vandaag zichtbaar moeten zijn op mobiel.9292ov.nl, maar daar hebben we nog niets kunnen vinden. De uiteindelijke winnaar (iPhone-webapplicatie) is in ieder geval wel te vinden op http://labs.mobiel.9292ov.nl.

Meer informatie: Persbericht 9292OV

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 0:11
Categorie Reizen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.