Quip voor iPhone en iPad: mention-functie en met iedereen chatten

Met het vernieuwde Quip voor iPhone en iPad kun je bij het samenwerken chatten met mensen die geen Quip gebruiken en met mentions werken.

QuipQuip voor iPhone, iPad en het web, de app waarmee Google Drive concurrentie uit eigen huis kreeg, heeft nu nog meer functies. In de iOS-app, waarmee je gezamenlijk aan documenten kan werken, kun je voortaan via een @ mention-functie mensen in documenten en berichten aanspreken, en kun je nu ook met mensen chatten die geen Quip gebruiken. Quip zet daarmee een aantal belangrijke stappen in de gekozen richting van de applicatie: een zo breed mogelijk collaboration tool zijn waarmee mensen kunnen samenwerken aan een project.

Met deze update is het bovendien makkelijker geworden om documenten tussen folders te verplaatsen en mensen uit een gezamenlijke project of folder te verwijderen. Ook kun je gestuurde berichten voortaan beter beheren: het is nu mogelijk om berichten te kopiëren of verwijderen. Tot slot hebben de ontwikkelaars nog een aantal kleine verbeteringen doorgevoerd. Quip heeft een acitiviteitenfeed waarin je alle laatste bewerkingen van personen kan zien en biedt daarnaast een chatmogelijkheid bij elk document. Je zet documenten in mappen die je met maximaal vijf personen gratis kan delen. Vanwege de vele functies en de brede opzet van Quip noemde CNN de applicatie “MS Office for the mobile age“.

Quip documentenQuip chat

Quip is tot een maximum van vijf gebruikers gratis te gebruiken. Daarboven kom je terecht in het business plan, het zakelijke aanbod van de applicatie waarbij je tot maximaal 250 gebruikers aan de toepassing kunt koppelen. Quip kost dan per gebruiker 12 dollar per maand. Het gebruik van de app is daarmee concurrerend geprijsd ten opzichte van andere projectmanagement-tools. En dat kan zomaar een machtsgreep van Quip betekenen. Het platform is meteen beschikbaar voor iPhone, iPad en het web, is simpel te begrijpen en werkt geweldig. Een app die iedereen die wel eens in projectvorm werkt, minstens moet proberen.

Downloaden: Quip (gratis, universeel, iOS 6.0+)
Lees hier onze uitgebreide review van Quip.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.