iOS game-update: 2K Drive, The Room: Epilogue en Plants vs. Zombies 2 is Game van de Week

Vandaag in de iOS game-update: de nieuw aangekondigde racegame 2K Drive, The Room: Epilogue en Plants vs. Zombies 2 is Game van de Week.

Plants vs Zombies 2 iOS headerIn sommige weken is het verdraaid jammer dat er zoveel goede games uitkomen. Of nou ja, voor ons. Wij komen iedere vrijdag namelijk voor de keuze van een Game van de Week, een titel die we alleen kunnen overhandigen aan één spel dat die week is verschenen en/of besproken. En als er ineens meerdere spellen uitkomen die we ontzettend leuk vinden, is die keuze ontzettend moeilijk. De eer gaat deze week naar Plants vs. Zombies 2, maar met enige pijn in het hart. Het bijzonder hectische graafspelletje Gold Digger – waarvan wij achteraf ontdekten dat het een Nederlandse game is – had namelijk een gigantisch grote kans gemaakt in iedere andere week zonder zo’n grote titel. Maar goed. We kijken in de iOS game-update vandaag ook naar de nieuwe racegame 2K Drive die later dit jaar komt en een aangekondigde update voor The Room.

2K Drive: nieuwe racegame van 2K en Lucid Games

2K Drive2K Games heeft samen met Lucid Games een nieuw racespel aangekondigd, compleet in de sfeer van de befaamde Xbox-titel Project Gotham Racing. Een game die ook nog eens exclusief voor iOS beschikbaar gesteld zal worden. En als we één ding uit de informatie die Lucid Games beschikbaar heeft gesteld kunnen halen, dan is het wel dat deze game een geduchte concurrent zal worden voor Real Racing 3. 2K Drive krijgt namelijk ook een asynchrone multiplayermodus, wat betekent dat jij en je vrienden tegen elkaar kunnen racen zonder tegelijkertijd te spelen. Bovendien zal de game echte racetracks, meerdere racevormen en de nodige minigames krijgen. 2K Drive verschijnt later dit jaar. Wij warmen de motor alvast op.

The Room: Epilogue – spannende update later deze maand

The Room iOSHet veelgeprezen spelletje The Room krijgt binnenkort een update die zo bomvol met content zit, dat ontwikkelaar Fireproof Games zich genoodzaakt voelt om nu al het één en ander te teasen aan de hand van een trailer. In een nieuw toegevoegd epiloog wordt het spannende verhaal van deze ontsnappings-/puzzelgame namelijk nog eens extra verlengd. Een fijn tussendoortje dat Fireproof op 29 augustus al via een gratis update aan de game wil toevoegen. Zo heb je nog wat te doen totdat het vervolg op The Room later dit jaar in de App Store verschijnt.
Downloaden: The Room Pocket (gratis, in-app aankoop, iPhone, iOS 5.1+)
Downloaden: The Room (€1,79, iPad, iOS 5.0+)

Game van de Week: Plants vs. Zombies 2

Plants vs Zombies 2 plantenvoerStiekem waren we bang dat Plants vs. Zombies 2 in de week van verschijning de Game van de Week-titel niet mee zou kunnen pakken. Het eerste deel staat nog steeds hoog in een hoop persoonlijke favorietenlijstjes, maar er werd nogal gevreesd voor het freemium-verdienmodel. De game is gratis uit de App Store te downloaden, maar in ruil daarvoor zijn er wel in-app aankopen die je spelvoortgang kunnen beïnvloeden. Bijzonder genoeg is Plants vs. Zombies 2 echter zonder een cent uit te geven een ontzettend leuke game. In-app aankopen laten je sneller door de voortgang van het spel springen, door nieuwe werelden en planten te ontgrendelen, maar al deze dingen kun je ook gewoon doen door het spel veel (en goed) te spelen. Daag jezelf uit om nooit een in-app aankoop te doen en je zult vanzelf zien dat Plants vs. Zombies 2 een ontzettend uitdagende game – eentje die misschien wel juist saai wordt zodra je er wat geld in investeert.
Downloaden: Plants vs. Zombies 2 (gratis, in-app aankopen, universeel, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 augustus 2013, 19:00
Categorie Games
Onderwerpen gvdw, iculture speelt, plants vs zombies, racegame, the room
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.