Quintura Search: visuele zoekmachine voor iPad vandaag gratis

Quintura Search is een visuele zoekmachine, waarmee je begrippen aan de hand van foto's en een tagcloud kunt ontdekken. De app geeft ook suggesties voor verdere zoekacties.

polar bearQuintura is een visuele zoekmachine. Normaal betaal je €3,99 voor deze app, maar vandaag kun je ‘m gratis downloaden. Het handige van Quintura is dat je plaatjes te zien krijgt van de onderwerpen waar je naar zoekt. Dat is leuk voor kinderen, maar ook voor volwassenen die niet precies weten hoe een bepaald dier, een plant of ander object eruit ziet of die graag gerelateerde begrippen willen zien. De visuele zoekwolk verandert dynamisch als je meer woorden invult. Zo zie je in welke richtingen je moet zoeken, als je niet helemaal zeker weet wat de meest geschikte zoekbegrippen zijn. Bij de zoekresultaten zie je ook weer een tagcloud met suggesties voor verdere zoekacties. De tagcloud is gebaseerd op Quintura’s semantische index.

Daarin zijn de meest populaire concepten op het web opgenomen. Quintura Search is een universele app, geschikt voor iPhone en iPad. In de Nederlandse App Store heeft Quintura nog geen waarderingen, maar in de Amerikaanse App Store krijgt ‘ie niet veel hoge waarderingen. Besef dus dat je dit gegeven paard niet te diep in de bek moet gaan kijken.

Downloaden: Quintura Search (tijdelijk gratis, normaal €3,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 april 2011, 21:30
Categorie Diensten
Onderwerp zoekmachine

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.