Quick Look: ook handig voor de iPhone

Er zijn nog genoeg onbeantwoorde vragen over de iPhone. Bijvoorbeeld: is het besturingssysteem gebaseerd op Tiger of Leopard? Zullen nieuwe Leopard-functies aanwezig zijn? Als dat het geval is, hebben wij wel een suggestie voor het mysterieuze twaalfde icoon: Quick Look, waarmee je bestanden kunt bekijken zonder ze te openen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iphone_quicklookTijdens de WWDC werden geen nieuwe functies voor de iPhone aangekondigd. Maar er werden wel nieuwe functies voor Leopard aangekondigd, die ook erg handig voor de iPhone kunnen zijn. Bijvoorbeeld Quick Look, waarmee je de inhoud van bestanden kunt bekijken zonder ze te openen.


Een vraag die nog steeds onbeantwoord is gebleven, is of de miniatuurversie van Mac OS X op de iPhone gebaseerd is op Tiger of Leopard. Als dat laatste het geval is, zouden er best wat nieuwe functies uit Leopard op de iPhone overgenomen kunnen worden. Een andere onbeantwoorde vraag is het mysterieuze twaalfde icoon, dat in de laatste commercials te zien was. Onze suggestie om dat 12e icoon te vullen: Quick Look op de iPhone zou een welkome aanvulling zijn.

Met Quick Look heb je een simpele bestandsbrowser waarmee je foto’s, video’s, PDF’s en andere bestanden kunt inzien, zonder ze te openen. Dat is vooral handig voor e-mailattachments, waarbij je in het e-mailbericht meteen de bijlage kunt bekijken, bijvoorbeeld een PowerPoint- of Keynote-presentatie, een meegestuurde webpagina. Met plugins zouden softwareontwikkelaars ondersteuning voor Quick Look kunnen leveren, zodat hun eigen bestandsformaat ook als preview te bekijken is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 augustus 2014, 20:11
Categorie Desktop
Onderwerp mac os x
Device iPhone [2007]
Software iPhone OS 1

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.