Met iPhonedrive kun je de iPhone gebruiken als harde schijf

iPhonedrive maakt grote usb-stick van iPhone

De iPhone kent geen Disk Mode, zodat je deze niet kunt gebruiken als grote usb-geheugenstick. Een slimme programmeur heeft hier inmiddels een oplossing voor gevonden met het programma iPhonedrive.
Jean-Paul Horn | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iphonedriveZoals inmiddeld wel bekend mag zijn heeft de iPhone geen ‘Disk Mode’ zoals we dat van de iPod kennen. Het is dus niet mogelijk om willekeurige bestanden op de iPhone te zetten zodat deze – net als de iPod – ook als geheugenstick gebruikt kan worden. Een slimme ontwikkelaar heeft hier nu een oplossing voor gevonden en iPhonedrive gemaakt.


iPhonedrive is een MacOS X-programma waarmee je alsnog je eigen bestanden naar de vrije schuifruimte van je iPhone kunt kopiëren, zodat je belangrijke documenten of andere data altijd bij je hebt en deze bijvoorbeeld kunt synchroniseren tussen werk en thuis. Helaas is er voor het bekijken of terughalen van deze data ook weer iPhonedrive nodig, wat het veel minder flexibel maakt dan een ‘gewone’ usb-geheugenstick. Ook is het met iPhonedrive nog niet mogelijk om het bestandssysteem van de iPhone te bekijken. iPhonedrive kost $9,95; er is een testversie beschikbaar om te kijken of het programma wat voor je is.

Toevoeging: Engadget heeft inmiddels ook een review van iPhonedrive online staan.

Met iPhonedrive kun je de <a href="https://www.iculture.nl/iphone/" class="lazy lazy-hidden ic_autolink">iPhone</a> gebruiken als harde schijf’ /></div>
</html>

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 augustus 2014, 20:08
Categorie Diensten
Onderwerpen geheugen, opslag
Device iPhone [2007]
Software iPhone OS 1

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.