Quark DesignPad: ontwerp tijdschriften en brochures op iPad

Quark DesignPad is een opmaak-app voor de iPad, waarmee je tijdschriftpagina's, brochures en andere documenten kunt ontwerpen. De preview-versie van de app is gratis.

quark designpad ipadDe bekende softwaremaker Quark heeft een previewversie van Quark DesignPad uitgebracht. De app geeft je de mogelijkheid om eenvoudige pagina’s op te maken op de iPad. Als vormgever kun je op die manier leren hoe je verschillende layouts maakt en leer je de grondbeginselen van grafisch design. Je begint met één van de voorgedefinieerde sjablonen voor een advertentie, poster, nieuwsbrief of brochure en past deze aan met multi-touchbewegingen.

Alles wat je in Quark DesignPad hebt gemaakt kun je verder bewerken in QuarkXPress 9. Voorlopig is de preview-versie van de app gratis te downloaden uit de App Store. Quark heeft nog niet laten weten of de definitieve versie geld gaat kosten, of dat het meer bedoeld is als lokkertje om mensen naar het Quark-platform te krijgen.

Met schuifknoppen kun je de layout aanpassen, waarbij je de kolommen en rijen, tekst- en afbeeldingsvlakken naar wens kunt verschuiven en vergroten/verkleinen. Bij de tekst kun je het lettertype en de kleur wijzigen. De tekst kopieer je rechtstreeks uit een ander document. Voor afbeeldingen maak je gebruik van foto’s uit de camerarol of pak je foto’s uit een collectie met gratis stockfoto’s. Heb je een optimale pagina-layout gevonden, dan kun je die als template opslaan zodat je het later nogmaals kunt gebruiken. De app geeft je ook de mogelijkheid om achtergrondafbeeldingen achter de tekst te zetten en de tekst en plaatjes er overheen te laten zweven. Ben je klaar, dan e-mail je het resultaat naar collega’s of maak je je opmaakkunsten wereldkundig met een Twitterbericht.

Quark bracht eerder al de app Quark App Studio Issue Previewer uit, waarmee je testversies van ontworpen documenten kunt previewen. Deze app is geschikt om .zave-bestanden in te lezen, die je met Quark App Studio hebt gemaakt.

Downloaden: Quark DesignPad (preview) (gratis)

quark designpad

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 augustus 2012, 10:06
Categorie Amusement
Onderwerpen layout, vormgeving

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.