Quake voor iPhone (quake4iphone) nu te installeren via Cydia

Quake4iphone is nu beschikbaar via Cydia. De game wordt geleverd met een shareware-versie van Quake, maar je kunt zelf de full-version toevoegen. Ontwikkelaar Zodttd werkt inmiddels alweer aan nieuwe game-emulators.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Quake for iPhoneHet is nog even zoeken om in Cydia echt interessante software te vinden, maar sinds vandaag is er weer eentje bij: quake4iphone. Gemaakt door Zodttd, die ons eerder voorzag van een SNES-, PSX- en Megadrive-emulator voor de iPhone. Quake voor de iPhone wordt geleverd met shareware WAD’s, maar als je de originele game nog hebt liggen, kun je die vervangen door de volledige versie.


Je start Quake op in liggend formaat, waarbij de controls als een soort watermerk op het scherm zichtbaar zijn.

Dat is ook meteen het grootste nadeel van quake4iphone: je vingers bedekken stukken van het scherm, terwijl je aan het spelen bent. De eerste ervaringen zijn verder goed: de game is vloeiend te spelen en je schijnt met de netwerkfunctie zelfs tegen vrienden te kunnen spelen. De iPhone-versie van Quake is gratis te installeren via Cydia als je iPhone-firmware 2.0 gebruikt. Voer eerst een upgrade van alle belangrijke Cydia-packages uit, anders kun je foutmeldingen zoals ‘POSIX: Operation Timed Out’ krijgen.

Zodttd is nog bezig met gameboy4iphone en gpSPhone. Temper4iphone ligt inmiddels al bij de betatesters.

Als je een onbedwingbare neiging hebt tot het uitmoorden van (virtuele) mensen is het misschien ook leuk om te weten dat er geruchten zijn om een Dexter-game voor de iPhone uit te brengen. Die wordt qua insteek vast iets anders dan Quake, want Dexter is een tv-serie waarin bloedspatten-expert Dexter elke aflevering een moord of een ander dodelijk mysterie oplost.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.