Quake 3 Arena HD beschikbaar voor de iPad (jailbreak)

In Cydia is recent Quake 3 Arena HD voor de iPad verschenen. Quake 3 Arena HD heeft full-screen (1024×768) ondersteuning voor de iPad en zou rond de 55-60 frames per seconde (FPS) halen op de iPad. De game is zowel in de online als offline modus te spelen.

Quake 3 Arena HDIn Cydia is recent Quake 3 Arena HD voor de iPad verschenen. Eerder was het al mogelijk om Quake te spelen op de iPhone, iPod touch en iPad, maar deze versie bevat specifieke optimalisaties voor de iPad. Zo heeft Quake 3 Arena HD full screen ondersteuning (1024×768) voor de iPad en zou deze rond de 55-60 frames per seconde (FPS) halen op de iPad. De game is zowel in de online als offline modus te spelen.


De iPad-specifieke versie van Quake 3 Arena is ontwikkeld door Alexander Pick. De belangrijkste wijzigingen ten opzichte van de versie van ZodTTD zijn het oplossen van bugs en onder andere de toevoeging van onscreen controls. Door de textures op een hoge resolutie te downloaden kun je het spel op de hoogst mogelijke resolutie spelen. Verder kun je door linksboven in de hoek te drukken gebruik maken van de Escape-functie en rechtsboven vind je enter. De andere controls zouden zich volgens de maker vanzelf moeten wijzen.

Quake 3 Arena HD - PAK-files

Als je een originele licentie voor Quake 3 hebt kun je de bijbehorende PAK-bestanden kopiëren naar de /var/mobile/Documents/demoq3 of /var/mobile/Documents/baseq3 directory om meer levels toe te voegen. Je kunt dit bijvoorbeeld doen met behulp van OpenSSH, iPhone Folders of iPhone Explorer (eventueel na afc2add via Cydia te hebben geïnstalleerd). Daarnaast zijn de bestanden aan de game toe te voegen via de filesharing-optie van iTunes. Om een eigen naam in te stellen start je Quake 3 Arena HD eerst eenmaal op en kopieer je het bestand q3config (bijvoorbeeld via iTunes filesharing) op een computer, pas je deze aan en plaats je deze vervolgens weer terug.

Quake 3 Arena HD is gratis te downloaden via de repository van BigBoss. Meer informatie over de ontwikkeling van Quake 3 Arena HD is te vinden in de thread waarin deze werd aangekondigd. Natuurlijk kun je ook op ons iCulture-forum terecht.
Het downloaden van de betreffende PAK-bestanden door gebruikers zonder officiële Quake 3 licentie is in strijd met het auteursrecht. Hoewel deze bestanden eenvoudig via Google te vinden zijn, kunnen wij derhalve niet toestaan dat er in de reacties links naar deze bestanden worden geplaatst.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
8 november 2010 om 21:10
Onderwerpen
,
Categorie
Games
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.