la-la-icoon-groot

La-la voor iPhone laat je communiceren met songteksten

La-la is een nieuwe muziekapp waarmee je kunt communiceren door muziekfragmenten te sturen. De beperking is juist de kracht van La-la.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Je kunt natuurlijk gewoon zeggen dat je van iemand houdt, maar niet iedereen is daar even goed in. La-la gaat helpen: deze app laat je communiceren met songteksten. Laat Lionel Richie je geliefde “Hello” en “I love you” toezingen. In plaats van zelf iets verzinnen of onhandig te stuntelen kies je gewoon een klassieker uit de muziekgeschiedenis. De ontvanger kan vervolgens reageren met een ander muziekfragment, bijvoorbeeld “Leave me alone” van Michael Jackson. Veel kennis van songteksten is niet nodig, want La-la speelt een fragment af voordat je het verstuurt.

La-la heeft licenties genomen op een selectie van muziek van populaire artiesten. Natuurlijk zit daar lang niet alles bij, maar gelukkig kun je ook zelf gaan knippen en plakken. Je kunt audiofragmenten knippen uit filmpjes die op YouTube staan.

lala-app

De ontvanger kan niet meteen zien welk fragment uit een muzieknummer je hebt gekozen, dus er is een verrassingseffect zodra je op de Play-knop drukt. La-la geeft je geen mogelijkheid om een tekstbericht terug te sturen – je kunt alleen muziekfragmenten terugsturen. Dat lijkt nogal beperkend en een obstakel voor La-la om echt succesvol te worden, maar als we iets van de afgelopen tijd hebben geleerd (Flappy Bird?) is dat de meest simpele apps plotseling kunnen aanslaan.

Communiceren met muziekfragmenten stelt je voor een nieuwe uitdaging, dus is het leuk om eens te proberen. Gaat het lukken om alleen met songteksten te communiceren? Geen app die je langere tijd blijft gebruiken, maar wel een geinig experiment als je in een melige of romantische bui bent. Alleen is het niet zo geschikt als je iemand wilt uitnodigen voor je verjaardag of wilt waarschuwen dat je iets later komt op de afspraak, want er is grote kans dat de boodschap niet begrepen wordt. Maar als je op het strand ligt en gewoon wat oeverloos wilt kletsen met een vriend, is La-la best leuk.

Er was ooit ook een muziekdienst met de naam Lala (zonder streepjes), maar die is door Apple een paar jaar geleden overgenomen. Dat zou zijn gedaan om Google dwars te zitten. Wat Apple met Lala heeft gedaan, is onduidelijk maar mogelijk is het gebruikt om verbeteringen in de iTunes Music Store door te voeren.

Pluspunten

  • Origineel idee
  • Een lied zegt meer dan 1000 woorden

Minpunten

  • Tijdelijk leuk
  • Geen chatoptie

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 juli 2014, 16:41
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen chatten, muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.