zoom-app-icoon-groot

Zoom.nl iPad-app nu met nieuws, recensies en how to’s

De iPad-applicatie van Zoom.nl geeft nu toegang tot nieuws, recensies en how to's op de website. Helaas is de ondersteuning hiervan nogal karig.

Zoom.nl iPad app teaserDe iPad-applicatie van Zoom.nl heeft een aanzienlijke update gekregen. Hierin wordt niet alleen een nieuw uiterlijk geïntroduceerd: het is ook mogelijk om het nieuws, recensies en how to’s van de Zoom-website vanuit de app te bekijken. De applicatie moet hiermee veranderen in de centrale plek voor alles rondom het fotografieblad.

De Zoom.nl iPad-app begon ooit als simpele magazinelezer, maar daar kwam eerder dit jaar al verandering in toen er losse curssussen werden toegevoegd. Met de mogelijkheid om nieuws, how to’s en recensies te lezen, hebben gebruikers voortaan toegang tot het gros van de informatie op de Zoom-website. Wellicht dat het Zoom.nl wat nieuwe abonnees zal opleveren: de app staat nu vol met gratis voorproefjes op wat het blad te bieden heeft, met bovenin een knop waarmee je een abonnement kunt afsluiten.

Zoom.nl iPad app

Met de toegevoegde functies biedt de app meer content, maar de ondersteuning hiervan is nogal karig. Tap op een artikel en hij wordt geopend in een pop-up-venster, met daarin verder helemaal niks. Je hebt bijvoorbeeld helemaal geen toegang tot de reacties onder een artikel, laat staan dat je zelf een reactie mag achterlaten. Dat terwijl deze reacties wel gewoon op de website te vinden zijn. Wil je een artikel delen op sociale media? Dan is een bezoekje aan de website ook de enige methode. De app heeft geen sociale media-knoppen, noch een manier om de artikellink te kopiëren voor een handgemaakt bericht. De Zoom.nl-app wil maar wat graag allesomvattend worden. Daar wil de maker alleen niet teveel voor doen.

Pluspunten

  • Alle belangrijkste Zoom.nl-artikelen in één app.

Minpunten

  • Geen knoppen voor sociale media of reacties.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 juli 2014, 15:24
Categorieën Fotografie en video, Nieuws
Onderwerpen fotografie, tijdschriften

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.