Pudding Monsters: opvolger Cut the Rope op iPhone

Pudding Monsters is de opvolger van Cut the Rope op de iPhone, iPod touch en iPad en is een prachtig puzzelspel met geweldige afwerking.

Pudding Monsters iPhone iPod touch headerDezelfde zachte kleuren, een totaal ander spel. Cut the Rope heeft een opvolger gekregen van ontwikkelaar Zeptolab die nog meer dan het overbekende spelletje met Om Nom draait om puzzelen. In Pudding Monsters schuif je stukjes pudding met enorme ogen aan elkaar. Een level is voorbij als alle pudding aan elkaar vastzit, en als het even meezit, begeeft je pudding zich dan op de maximaal drie sterren die in elk level liggen. Helaas is het spel los van elkaar voor de iPhone en iPad uitgebracht.

Pudding Monsters voor de iPad heeft de toevoeging HD, maar is verder inhoudelijk hetzelfde spel. Beide versies zijn ter introductie verkrijgbaar voor 89 cent. Voor dat geld krijg je 75 levels verspreid over drie werelden: de koelkast waar de pudding uit is ontvreemd, de woonkamer en de buurt. Het kleurgebruik en de zoete muziek doen meteen denken aan Cut the Rope en die vergelijking zet door zodra je het eerste level opstart. De pudding mag dan niet zo schattig zijn als het groene monstertje Om Nom, maar met de grote ogen, het naar elkaar toekijken en de binnensmondse geluidjes die ze maken als je een level haalt, steelt de pudding wel de show in het spel.

Pudding Monsters blauwe puzzel Pudding Monsters slijmspoor

De vergelijking met de ‘voorganger’ – want dat is het natuurlijk niet echt; Pudding Monsters is een op zichzelf staande titel – gaat verder. Net als in Cut the Rope, zijn ook hier de levels nooit groter dan je scherm. Ze worden al snel uitgebouwd, nadat je door de eerste levels racet. De rode pudding blijft aan elkaar plakken, de andere kleuren hebben daarna specialiteiten. Zo laat de groene een slijmspoor achter op zijn pad, waar de andere pudding weer op kan blijven staan. Veeg je pudding een kant op waar geen object of andere pudding hem tegenhoudt, dan vliegt hij onherroepelijk het beeld uit met een cartoonesk botsgeluid als resultaat.

Wat opvalt aan Pudding Monsters, is dat het helemaal niet zo moeilijk is om de pudding bij elkaar te brengen en daarmee een level te halen. Je kan zo door het spel racen als je wil. Maar daarmee haal je nog niet alles eruit. Er komen bonussen vrij als je levels op drie sterren haalt en je zal voor jezelf snel het gevoel hebben dat je die wilt halen, omdat je gevoelsmatig anders te weinig uit het spel haalt. En dan is Pudding Monsters op zijn best. Dankzij het niet alleen samenvoegen, maar het op een bepaalde manier samenvoegen van de pudding, kunnen levels absolute hersenkrakers zijn. Het feit dat je een level ook even in een snelle ‘nog niet klaar maar we kunnen weer even verder’-stand kan spelen, houdt de vaart er eveneens goed in. Dat houdt het puzzelspel lekker vlot. Je legt het spel niet zomaar weg omdat je je brein stukslaat op een level.

De briljante afwerking máákt Pudding Monsters, dat in al zijn eerlijkheid wel gewoon het zoveelste schuifpuzzelspelletje op de iPhone is. De geluiden, bewegingen en zelfs bijna karaktertrekjes van de pudding, de vrolijke muziek die zich niet opdringt, het kleurgebruik en het originele thema maken van Pudding Monsters een uniek spelletje.

Downloaden: Pudding Monsters (€0,89 ter introductie, iPhone, iOS 4.3+)
Downloaden: Pudding Monsters HD (€0,89ter introductie, iPad, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 december 2012, 9:20
Categorie Games
Onderwerpen cut the rope, monsters, zeptolab

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.