Tumblr iPad-app nu beschikbaar

Tumblr heeft vandaag een iPad-app uitgebracht.

TumblrSociaal blognetwerk Tumblr heeft al een tijdje een iPhone-app, maar iPad-gebruikers waren voor lange tijd genoodzaakt om deze app opgerekt te bekijken of om gewoon de website te bezoeken. Dat is niet langer het geval: de iPhone-applicatie heeft een update gekregen, waardoor hij voortaan ook volledig gebruikmaakt van het scherm van de iPad. De iPad-versie laat je een tijdlijn bekijken met berichten van mensen die je volgt aan de rechterzijde, of een blogbericht maken met een knop in de linkerbalk. Het nieuwe tabblad ‘Verkennen’ moet het makkelijker maken om interessante mensen te vinden op Tumblr.

Het is duidelijk dat Tumblr naar de iOS-applicatie Path heeft gekeken bij de ontwikkeling van de iPad-versie: druk je op de knop voor een nieuw bericht, dan verschijnen hier zes verschillende opties omheen zoals ook bij Path het geval is. Je kunt vanuit de applicatie een simpel bericht schrijven, maar ook foto’s, citaten, links, chatlogs en video’s plaatsen op je Tumblr-blog.

Het tabblad ‘Verkennen’ is nieuw in de applicatie, maar niet exclusief voor de iPad-versie. Hetzelfde geldt voor de mogelijkheid om berichten met behulp van markdown op te maken: hierdoor kun je een tekst opmaken via het gebruik van bepaalde leestekens. Je moet deze optie wel activeren tijdens het schrijven van een bericht.

Downloaden: Tumblr (gratis, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 december 2012, 9:34
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerp tumblr

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.