ProCutX: Final Cut Pro bedienen vanaf iPad

De iPad-app ProCutX laat je Final Cut Pro op je iPad bedienen. Zo heb je een montagepaneel bij de hand voor je videobewerking op de desktop.

ProCutXIn oktober 2012 beloofde de ontwikkelaar van CTRL+Console een iPad-app waarmee je Final Cut Pro of Adobe Premiere op een computer kunt bedienen, waardoor je niet langer alleen je muis en toetsenbord bij het editen hoeft te gebruiken. De app staat nog niet in de App Store, maar ontwikkelaar Pixel Film Studios heeft nu al een eigen alternatief. De iPad-app ProCutX toont ook knoppen en andere opties voor tijdens het gebruik van Final Cut Pro, zodat de iPad een handig hulpmiddel wordt tijdens het monteren op je Mac.

ProCutX laat je met precisie door video scrubben met behulp van een draaiknop. Ook kun je vanaf het iPad-scherm kleuren tweaken, snel importeren, exporteren en renderen, zoomen en voiceovers opnemen. De app verandert je iPad in principe in een montagepaneel. Veel van de opties binnen de app zijn ook uit te voeren via shortcuts op het toetsenbord, maar bij de virtuele knoppen staat duidelijk aangegeven wat ze precies doen.

Je moet wel wat overhebben voor ProCutX: de app wordt namelijk verkocht voor €21,99. Een fors bedrag voor een app, al zal het wellicht niet een groot bezwaar zijn als je bereid was om 270 euro neer te leggen voor Final Cut Pro.

Downloaden: ProCutX (€21,99, iPad, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 februari 2013, 14:02
Categorie Fotografie en video
Onderwerp final cut

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.