Trixit: iPhone-app telt af tot troonswisseling

Trixit is een iPhone-scheurkalender die aftelt tot de troonwisseling. Je krijgt een metamorfose van Beatrix naar Willem-Alexander te zien.

Trixit Beatrix aftellen tot troonwisselingNog 83 dagen en dan heeft Nederland geen koningin meer, maar een koning. De Nederlandse ontwikkelaar Manfred Witteman lijkt zelf niet te kunnen wachten tot het zover is, en telt af met een iPhone-app die gratis te downloaden. Trixit is een scheurkalender die zijn technische achtergrond deelt met de Peter van Straaten en Fokke & Sukke-scheurkalenders voor de iPhone. Elke dag zie je bovenin beeld een historische foto uit het leven van Beatrix. Onderin beeld vindt een grappig beeldtrucje plaats.

Trixit aftellen tot Wim-LexHoe dichter je bij de abdicatie – het afstand nemen van de troon van een vorst(in) – komt, hoe meer het gezicht van Beatrix overgaat in dat van aanstaand koning Willem-Alexander. Even vooruit spieken hoe dat effect er door de dagen heen uitziet, is er niet bij. Net als in de andere scheurkalenders waar Witteman aan werkte, wordt je in spanning gehouden tot de volgende dag. Je mag tot vandaag kijken en niet verder. Wel kan je natuurlijk terugbladeren.

Elke dag bestaat uit een historische foto, de portret-samensmelting tussen Bea en Wim-Lex en een groot cijfer dat het resterend aantal dagen tot de troonswisseling laat zien. Met een tik midden in beeld kan je een dag markeren als favoriet. Favorieten zie je eenvoudig terug op de maandkalender, die je ook met een centrale tik in beeld roept. Als laatst kan je dagen delen via e-mail.

Downloaden: Trixit (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 februari 2013, 13:20
Categorieën Amusement, Nederlandse apps
Onderwerpen activity, beatrix, koninginnedag

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.