Stream that song: Shazam-concurrent opent muziek in Spotify of Deezer

Stream that song voor iPhone is een nieuwe concurrent voor Shazam en SoundHound. Je opent gescande muziek snel in Spotify of Deezer.

Stream that Song iPhone Shazam-alternatiefMuziek scannen kan je al jaar en dag met de iPhone-apps Shazam of SoundHound. Beide apps hebben een gratis en betaalde variant waar bitter weinig verschil in zit. Één van de opties waar je bij beide apps voor betaalt, is het direct kunnen openen van nummers in Spotify. Dat kan binnenkort wel eens veranderen. Stream that song is een nieuwe applicatie die de muziek die je hoort, beluistert en opzoekt. Het resultaat kan je naar wens openen Spotify of Deezer, de twee bekende betaalde muziek-apps.


Stream that song maakt gebruik van Gracenote, een dienst die al heel wat ervaring heeft opgebouwd in het herkennen van muziek en het koppelen aan resultaten. De door Sony geïnitieerde database zegt meer dan 28 miljoen nummers te herkennen en werd eerder al gebruikt in de leuke muziek-app Musicplayr en ook iTunes Match maakt gebruik van de ‘fingerprint’ technologie waarmee de dienst liedjes identificeert.

Net als bij de concurrentie, moet je nog wel steeds een beetje geluk hebben om een resultaat te krijgen. Als mensen bijvoorbeeld hard door de muziek heen praten, werkt het niet altijd. Als je een nummer te zien krijgt, komt die meteen in een lijst terecht. Links zie je de albumcover en rechts onder elkaar de naam van het album, nummer, de artiest, de datum van scannen en jawel: de knop om het meteen in Spotify te openen.

Stream that song liedje opzoeken Stream that Song overzicht

Dat is de standaardinstelling. Met de rode plus links onderin beeld benader je de instellingen waarmee je alleen maar op Deezer hoeft te drukken om van muziek-app te wisselen. De app opent nummers dan in Deezer. In beide diensten wordt het bewuste nummer direct afgespeeld.

Stream that song werkt zowel op Wi-Fi als op een mobiele internetverbinding. Dat hoeft niet perse 3G te zijn.

Downloaden: Stream that song (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 februari 2013, 14:45
Categorie Muziek
Onderwerpen deezer, muziek, soundhound, spotify
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.