Print & Share: afdrukken maken via lokale of remote printer

Print & Share is een applicatie waarmee je bestanden, e-mailberichten, webpagina's, contactgegevens en afbeeldingen kunt afdrukken op een lokale printer of op een printer die via internet verbonden is.

print and shareAlweer een interessante iPhone-applicatie: met Print & Share kun je e-mailberichten, attachments, foto’s, documenten, contactgegevens en webpagina’s vanaf je iPhone afdrukken op een lokale printer. Het werkt via Wi-Fi en eventueel ook op afstand, via internet. De prijs van €5,49 is misschien even schrikken, maar je krijgt daarvoor wel 24 uur per dag helpdesksupport om bij lastige routers en firewalls toch de printoplossing werkend te krijgen. Print & Share werkt alleen wanneer je eerst een printserver op je Mac of pc installeert, die actief moet zijn op het moment dat je afdrukken wilt gaan maken. Mac OS X Tiger/Leopard en Windows XP/Vista worden ondersteund. Op de iPhone installeer je Print & Share via de App Store. Na het invoeren van je gebruikersnaam, wachtwoord en inkomende mailserver kan het printen beginnen.


print-and-sharePrint & Share biedt je ook de mogelijkheid om toegang te krijgen tot documenten op je desktop of laptop. Deze documenten kun je ook afdrukken. Op de desktop wordt een map ‘We Print’ aangemaakt en alles wat je daarin sleept kan vanaf je iPhone worden afgedrukt. De printserver op je desktop kan meerdere printers aan, eventueel voorzien van een wachtwoordbeveiliging.

TUAW testte de applicatie en ontdekte dat het behoorlijk goed werkt. Alleen bij het printen van webpagina’s is het lastig dat je handmatig de URL moet intikken. Print & Share heeft namelijk geen toegang tot je Safari-bookmarks. Bij het printen van e-mailberichten gelden ook wat beperkingen en het printen van je agenda zou handig zijn, maar is momenteel niet mogelijk. Die beperkingen zijn echter niet de ontwikkelaar aan te rekenen, maar Apple, die bepaalde activiteiten domweg niet toestaat.

Installeren: Print & Share (€5,49)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
28 februari 2009 om 14:14
Onderwerp
Categorie
Diensten
7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.