Sygic toont iPhone-navigatiesoftware op CeBIT

Sygic gaat op de CeBIT opnieuw een navigatieoplossing voor de iPhone demonstreren. Maar het lijkt vooral een publiciteitsstunt om software voor andere platformen te verkopen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

sygicVolgende week staat in Hannover de CeBIT op het programma. Europa’s grootste technologiebeurs is niet de moeite waard voor gadgetliefhebbers: alle aankondigingen rond mobiele technologie zijn twee weken geleden in Barcelona al gedaan en de CeBIT wil zich dit jaar sterker als ICT-vakbeurs profileren. Dat betekent: meer zakelijke stands van adviesbureau’s, SaaS-aanbieders en securitybedrijven, die voor consumenten niet interessant zijn. Maar als je goed zoekt kun je toch nog wel iets leuks voor de iPhone vinden: ga bijvoorbeeld eens langs bij Sygic, het Slowaakse bedrijf dat in Barcelona furore maakte met navigatiesoftware voor de iPhone. Op de CeBIT laten ze de iPhone-navigatiesoftware opnieuw zien. Mocht je in Hannover zijn, ga dan zeker even kijken, maar hou je enthousiasme in bedwang.

De kans is namelijk niet zo groot dat Sygic Mobile 2009 voor de iPhone binnenkort in de App Store te vinden zal zijn. Apple weigert tot nu toe navigatiesoftware in de App Store en er zijn geen aanwijzingen dat daar spoedig verandering in komt. Dat Sygic toch navigatiesoftware op de iPhone demonstreert, lijkt vooral een publiciteitsstunt om software voor andere platformen te verkopen.

Als Sygic alleen de nieuwe navigatiesoftware voor Symbian en Windows Mobile had aangekondigd, had niemand er naar omgekeken. Er zijn immers al genoeg navigatiefabrikanten en Sygic is relatief gezien een nieuwkomer op dit gebied. Zelfs wanneer de software nooit in de App Store komt hebben ze de investering terugverdiend met extra publiciteit.

Dat het niet eens zo moeilijk is om navigatiesoftware voor de iPhone te ontwikkelen is eerder al aangetoond door ALK/CoPilot. TeleNav en TomTom beweerden vorig jaar al dat ze werkende navigatiesoftware voor de iPhone bijna op de plank hebben liggen, maar beide bedrijven zijn er niet mee verder gegaan omdat ze waarschijnlijk liever investeren in kansrijkere projecten. TeleNav is inmiddels doorgegaan met navigatiesoftware voor Android, TomTom heeft momenteel heel andere problemen aan het hoofd.

Sygic gaan de navigatiesoftware op meerdere manieren beschikbaar stellen: via microSD, DVD en als internetdownload. De software gaat €79 kosten.

Via: Telecomwereld
Tipgever: Krim

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 1:13
Categorie Navigatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.