porTable: kaartspelen op iPad met iPhone-bediening

De iPad-app porTable laat je kaarten op je iPad, terwijl je jouw hand op de iPhone bekijkt. Je kunt vanuit de app nieuwe kaartendecks en domino speelstukken kopen. De ontwikkelaar belooft ook een poker-set en letters voor woordspellen aan te gaan bieden.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

porTable 1Er zijn inmiddels al aardig wat iPad-apps verkrijgbaar waarmee je een kaart- of bordspel met je vrienden kan spelen. De nieuwe app porTable probeert het een stuk interessanter te maken door je iPad te transformeren tot een speeltafel voor jou en je vrienden. Vervolgens kun je jouw kaarten van- en naar de iPhone spelen, zodat je bijvoorbeeld je speelkaarten kunt bekijken zonder dat iemand afkijkt. De speelstukken reageren op hoe jij ze vastpakt, waardoor het lijkt alsof je op een fysieke tafel speelt.

porTable 2porTable bevat een gratis set van 36 kaarten, waarmee je kunt spelen tegen je vrienden. Wil je een volledig en aanpasbaar deck, dan kun je deze vanuit de app aanschaffen voor 79 eurocent. Voor datzelfde bedrag kun je ook Domino-speelstukken kopen. De ontwikkelaar belooft later ook letters voor woordspellen en een speciale Poker-set uit te brengen.

Hoewel porTable een leuke manier biedt om met vrienden te kaarten of Domino te spelen, moet je wel een liefhebber van de ouderwetse speltafel zijn om de app te gebruiken. Omdat kaarten en domino-stukken reageren op de manier waarop je ze vasthoudt, moet je ze zelf ook netjes neerleggen. De app houdt de spelregels ook niet bij, waardoor je zelf moet bepalen wanneer je kaarten mag neerleggen en waar dit dan moet.

Dit is niet de eerste app die je een iPad als speltafel laat gebruiken terwijl de iPhone jouw spelstukken bevat. Ook Scrabble (€3,99) liet je lange tijd een speciale iPhone-app je letterrekje bekijken. De hiervoor benodigde app lijkt echter uit de App Store te zijn verwijderd. Scrabble is gebonden aan vaste spelregels en bevat geen Nederlands woordenboek, waardoor je met Engelse woorden moet spelen.

Downloaden: porTable (gratis, met in-app aankopen)

Via iPhone-ticker.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 februari 2014, 12:34
Categorie Games
Onderwerpen bordspel, kaartspel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.