Twheel: populaire tweets ontdekken met speciaal tweetwiel

De iPhone-app Twheel zet alle tweets in je tijdlijn in een wiel, waarin je makkelijk ziet welke berichten het vaakst zijn geretweet. Op deze manier probeert de app het makkelijker te maken om leuke tweets te ontdekken.

Twheel optiesEr zijn inmiddels aardig wat Twitter-apps voor de iPhone verkrijgbaar, maar vaak laten deze apps je allemaal tweets zien in een soortgelijke tijdlijn. Twheel probeert iets anders te bieden door de laatste tweets in je tijdlijn in een wiel te zetten. Door een tweet in de cirkel aan te tappen verschijnt hij bovenin het scherm van je iPhone. Volgens de ontwikkelaar is het tweetwiel zo ontworpen, dat je makkelijker leuke ontdekkingen in je tijdlijn kunt maken.

TwheelHet wiel met tweets laat je met behulp van een witte balk zien hoe vaak een bepaalde tweet is geretweet. Hierdoor krijg je in één oogopzicht te zien welke tweets in je tijdlijn op het moment het populairst zijn. Omdat je tweets één voor één te lezen krijgt, lees je minder snel over populaire tweets heen.

Door een tweede keer op een tweet in het wiel te tappen, verschijnt er een cirkel vanuit waar je hem kunt retweeten of tussen je favorieten kunt zetten. Het is vanuit dit menu ook mogelijk een reactie of een DM naar de gebruiker te sturen. Door op de knop in het midden te tappen ga je altijd terug naar je tijdlijn.

Hoewel Twheel een alternatieve interface biedt, missen er nog wat basisfuncties aan de app. Zo kun je bijvoorbeeld geen foto toevoegen aan tweets die je vanuit Twheel verstuurt. De app lijkt daardoor vooral een toevoeging te zijn op je al gebruikte Twitter-applicaties.

Downloaden: Thweel (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 augustus 2012, 14:20
Categorie Sociaal netwerken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.