iculture-populaire-apps
Populaire Apps

Populairste iPhone-apps vaak ook op andere platformen verkrijgbaar

De 35 populairste Amerikaanse iPhone-apps zijn verkrijgbaar op bijna alle systemen. Dat onderzocht PC World die ook constateert dat de iPhone vooral veel meer exclusieve games heeft.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Populairste applicaties voor de iPhone“De mythe dat een telefoon beter is dan de App Store groter is, is ontkracht.” Dat stelt PC World naar aanleiding van eigen onderzoek. Zij concludeerden dat het overgrote deel van de 35 populairste iPhone-apps ook gewoon op concurrerende telefoonsystemen zoals Android, Symbian en BlackBerry’s RIM te downloaden is, met uitzondering van games. PC World zag maar drie (in de Verenigde Staten) populaire apps die niét op andere toestellen te krijgen zijn: StickWars, Cro-Mag Rally en Netflix.

Netflix is in een Amerika populaire dienst waarmee je televisieprogramma’s en films kan streamen op de iPhone. Android heeft wel degelijk de beschikking over een officiële Netlflix-app, maar daarin moet je de films eerst downloaden en zodoende werd de app niet als gelijkwaardig gezien. StickWars en Cro-Mag Rally zijn respectievelijk een spel waarin je een kasteel verdedigt en een Mario Kart-achtig racespel met holbewoners. Beide zijn ze al erg lang uit op de iPhone.

Het zijn de drie populairste apps aller tijden die Android ontbeert. Op Windows Phone 7 ontbreken acht populaire iPhone-applicaties (waaronder Bump, Google Earth en Tap Tap Revenge). De Nokia Ovi Store mist er 11 (vooral games), BlackBerry AppWorld ontbeert er 13 en Palm mist er 14. Belangrijke applicaties zoals Shazam, Google Maps en Facebook zijn inderdaad bijna voor alle systemen te krijgen. Helaas meldt PC World niet exact naar welke apps is gekeken en of alternatieven met soortgelijke functie maar een andere naam ook zijn meegeteld.

Populairste applicaties voor smartphones

Nielsen Media Research vroeg smartphone-gebruikers welk soort applicaties zij de afgelopen 30 dagen wel eens hebben opgestart. De winnaar? Games, op 61 procent van de toestellen. En vooralsnog biedt Apples iPhone op dat punt een ruime voorsprong. Van de 350.000 iPhone-applicaties bestaat namelijk 58 procent uit games; en dat is meer dan de 200.000 apps die Android in totaal biedt.

Deze lijsten zijn gebaseerd op afgelopen week. Een aantal van de toen gratis apps heeft inmiddels weer een prijskaartje.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 mei 2011, 0:06
Categorie Uncategorized
Onderwerpen applicaties, blackberry, nokia, populaire apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.